UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2021-11-12 19:09

Tekvondó: Márton Luana (15) ezüstérmet szerzett a junior Európa-bajnokságon

A 15 éves tekvondós, Márton Luana három győztes összecsapás után a döntőben alulmaradt a belga ellenfelével szemben, így az 59 kilogrammosok kategóriájában a második helyet szerezte meg a Szarajevóban zajló junior Európa-bajnokságon.

Véget ért a november 12-15. között zajló junior tekvondó Európa-bajnokság első napja, amelyen rögtön az első magyar érem is megszületett, az 59 kilogrammosok kategóriájában induló 15 éves tehetségnek, Márton Luanának köszönhetően. Az érem nem számít meglepetéseredménynek, hiszen a kontinensviadal előtt a hazai szövetség tiszteletbeli elnöke, Patakfalvy Miklós is úgy nyilatkozott, hogy éremre számít Luanától.

Márton Luana a dobogó második fokán Forrás: wtftaekwondo.hu
Márton Luana a dobogó második fokán Forrás: wtftaekwondo.hu
A verseny harmadik kiemeltje ennek megfelelően kezdett a nyolcaddöntőben (erőnyerőként az első körben nem kellett szőnyegre lépnie): bolgár ellenfelét magabiztosan múlta felül 22–13-ra. A negyeddöntő már sokkal kiélezettebb összecsapást hozott számára, ugyanis az ukrán Kuts elleni meccsen több alkalommal is változott az előnyben lévő harcos kiléte, az izgalmas hajrá végén azonban a magyar lány örülhetett (36–34). A legjobb négy között török ellenféllel nézhetett farkasszemet Luana, aki látványos akciókkal fűszerezve szerzett 33 pontot, míg ellenfelének mindössze 13-at engedélyezett, így következhetett a finálé a verseny negyedik kiemeltje, Sarah Chaari ellen. Magyar szempontból jól indult a mérkőzés, egy perc után 4–0-s előnyt jegyezhettünk fel, majd a folytatásban a negyeddöntőhöz hasonlóan többször is változott, hogy ki áll éppen nyerésre. Az utolsó percben végül el tudott húzni a belga tekvondós, így Luana nyakába ezüstérem került. A szombati napon Márton Vivianának és Vince Máténak, vasárnap Somogyi Annának és Molnár Viktor Bendegúznak szoríthatunk. További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.