UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-11-13 19:37

Vívás: nem a magyarokról szólt a kadét tőrözők európai körversenyének első napja Budapesten

A kadét tőrözők budapesti európai körversenyének első napján egyéniben nem jutott magyar fiatal a 16 közé, a leánycsapat pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A budapesti Hungexpo nagyjából 10 ezer négyzetméteres G pavilonjában 42 pástot állítottak fel, hogy szombaton és vasárnap a kadét tőrözők összemérjék tudásukat az európai körverseny állomásának keretén belül. Az első napon a fiúk egyéni és a lányok a csapatversenyét rendezték, a vártnál szerényebb magyar teljesítményekkel.

Bálint Álmos a 32-ig jutott Forrás: hunfencing.hu
Bálint Álmos a 32-ig jutott Forrás: hunfencing.hu
A hazai szövetség beszámolója szerint a fiúk közel háromszáz fős mezőnnyel vágtak neki a napnak, ám a verseny előrehaladtával egyre inkább látszott, hogy nem a mieink lesznek a főszereplők. A legjobb 64 közé négy magyar került, közülük Bagdány Albert és Bányik Natánael ott búcsúzott, míg Horváth Keán és Bálint Álmos egy körrel később, a 32-ben állt meg. A dobogón amerikai és orosz vívók osztoztak, sorrendben Nicholas Kim, Pavel Puzankov és Dmitrij Csascsin. A lánycsapatok viadalában a három magyar egység közül az első számú válogatott jutott egyedül a nyolcaddöntőbe, ahol a Badár Szonja, Bartus Claudia, Kollár Anna, Marosi Gréta kvartett egyetlen tussal (44:45) kapott ki Izrael együttesétől, és ezzel a 11. helyen végzett. A lányok csapatversenyének döntőjét este rendezik. Vasárnap a lányok egyéni és a fiúk csapatversenye következik. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.