UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-11-21 16:37

Öttusa: Bőhm ezüst-, Szép bronzérmes az U24-es Eb-n

Bőhm Csaba ezüst-, Szép Balázs bronzérmet szerzett az öttusázók lengyelországi U24-es Európa-bajnokságán, és a csapatversenyben is dobogóra álltak a magyar fiúk.

Remekül szerepeltek a magyar öttusázók a lengyelországi Drzonków városában zajló U24-es Európa-bajnokság szombati férfiversenyében. A viadalra magyar női öttusázó nem utazott ki, és bár a fiúk mezőnyétől is jó néhány korosztályos kiválóság távol maradt, a sikerért alaposan meg kellett dolgozni.

Az érmesek a dobogón ötöt mutatva álltak ki az eltörlés fenyegette lovaglás mellett Forrás: MÖSZ
Az érmesek a dobogón ötöt mutatva álltak ki az eltörlés fenyegette lovaglás mellett Forrás: MÖSZ
A magyarokat Bőhm Csaba, Szép Balázs és a mindössze 16 esztendős Tamás Botond képviselte a kontinensviadalon. A juniorok között vb-bronz- és Eb-ezüstérmes Bőhm remek vívással alapozta meg a versenyét, úszásban és lovaglásban a középmezőny elejéhez tartozott, a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) pedig az ötödik legjobb időt abszolválta. A Kőbánya SC 21 éves fiatalja így a végén csupán egyetlen ponttal maradt el az U24-es Európa-bajnoki címet szerző ukrán Makszim Aharusevtől, a második helyen zárt. A Csepel SC-t erősítő 22 éves Szép kiváló hajrát mutatott be, és a laser runban az Eb legjobb idejét repesztette (10:34.12), így megérdemelten csatlakozott az érmesek triójához – bronzot akasztottak a nyakába. Az UTE U17-es világbajnoka, Tamás az első öt tusát felvonultató versenyén helytállva a 29. lett a 37 indulóból, mégsem marad sikerélmény és érem nélkül, hiszen a magyar fiúk végül a harmadik helyet érdemelték ki az Eb csapatversenyében. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.