- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: Ábrahám Minna három érmet nyert a rövid pályás felnőtt ob-n, és edzője szerint sok tartalék van még benne

A nemrégiben véget ért rövid pályás felnőtt országos bajnokság a legeredményesebb utánpótláskorú versenyzők egyike volt az UTE 15 esztendős versenyzője, Ábrahám Minna. Háromszor is dobogóra állhatott: 800 m gyorson ezüst-, 1500 m gyorson és 400 m vegyesen pedig bronzérmet nyert, a leghosszabb számban ráadásul az évjáratos országos csúcsot is megdöntötte. 

“Vártuk, hogy jól fog teljesíteni, mert a fordulói nagyon jók – kezdte az Utánpótlássportnak az UTE úszóedzője, Magyarovits Zoltán. – Emellett pedig nyáron már a saját korosztályának bajnokságán, valamint a felnőttbajnokságon is remekül úszott ötven méteres medencében. Az, hogy érmeket nyert és korosztályos csúcsot ért el, már csak hab a tortán. Ennél is jobban örültünk annak, hogy megmutatta a kiváló versenyzői adottságait is a hajrákészségét.”

Ábrahám Minna és edzője, Magyarovits Zoltán [1]

Ábrahám Minna és edzője, Magyarovits Zoltán

Minna a júliusi, római ifjúsági Európa-bajnokságon is bemutatkozott a mezőnynek, 200 és 400 m vegyesen egyaránt hetedik lett a két évvel idősebbek között.

“Neki az edzéséletkora viszonylag alacsony, mert tizenegy-tizenkét éves koráig Dubajban éltek, utána meg Szingapúrban, és csak két éve költözött haza Magyarországra, így korábban csak edzőtáborokra csatlakozott a csapatunkhoz. Ahogyan vártuk, az utóbbi időben megugrott a teljesítménye: három évvel ezelőtt még nagyon örültünk, amikor becsusszant egy döntőbe, azóta folyamatosan haladt felfelé, és az idén lett először országos bajnok. Most azt reméljük, hogy hasonló ívben halad tovább.”

Ehhez kiváló példák állnak előtte, hiszen a Duna Arénában olyan kiválóságokkal tempózhat egy medencében, mint az olimpiai bajnok Milák Kristóf, a világbajnok Kapás Boglárka vagy a junior-világcsúcstartó Kós Hubert.

“Elképesztő, hogy a mindennapokban ekkora klasszisokat láthatok és mellettük edzhetek – mondta a 15 éves úszó. –  Mindez azt erősíti bennem, hogy egyszer eljuthatok én is oda, ahova ők. Most a következő évre koncentrálok, amikor szeretnék minél jobb időket úszni, és az ifi Európa-bajnokságon nem csak döntőbe jutni, hanem ott dobogóra is állni.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.