- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: az U18-as válogatott ismét győzött, az U15-ösök döntetlent játszottak felkészülési meccsen

A magyar U18-as labdarúgó-válogatott nagyszerűen kezdte a Montenegró elleni páros felkészülési mérkőzés csákvári visszavágóját a két nappal korábbi 1-0-s győzelem után: az MLSZ tudósítása szerint [1] Oross Márton szövetségi edző tanítványai rögtön a második percben megszerezték a vezetést – labdát szereztek az ellenfél térfelén, majd pillanatok alatt helyzetet dolgoztak ki, amelyet Rácz Balázs magabiztosan váltott gólra (1-0). A vezetés kissé megnyugtatta a mieinket, a vendégek pedig kettőzött erővel kezdtek támadni az egyenlítésért, és több lehetőséget is kialakítottak. A 39. percben az ellenfél mélységi passza után Medo Jukovic pedig megszerezte az egyenlítő találatot (1-1).

Az U18-as válogatott 2-1-re győzött a montenegróiak ellen Csákváron Forrás: MLSZ [2]

Az U18-as válogatott 2-1-re győzött a montenegróiak ellen Csákváron  •  Forrás: MLSZ

Jót tett a szünet a magyar fiúknak, a fordulás után a válogatott visszavette az irányítást, és egymás után vezette akcióit, nyomás alatt tartva a montenegrói kaput. A 78. percben góllá érett a fölény, jobb oldali beadás után Szijjártó Ármin fejelt a kapu bal oldalába (2-1). A folytatásban az eredmény már nem változott, a magyar csapat sorozatban harmadik győzelmét aratta, és így szépen zárta a 2021-es évet.

Az U18-asokkal egy időben a Sándor György vezette U15-ös nemzeti csapat is pályára lépett. Ők Telkiben az észak-macedónokkal játszottak, a felek két nappal korábban Bicskén 1-1-s döntetlennel zártak.

A mieink jól kezdték a mérkőzést, már az 5. percben vezetéshez jutottak: jobb oldali szabadrúgást követően Csorba Noel fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). A vendégek a 21. percben büntetőből egyenlítettek, majd a 36. percben szöglet utáni fejessel átvették a vezetést (1-2) – írja az MLSZ beszámolója. [3]

A második félidőt jobban kezdte a magyar alakulat, és az 55. percben sikerült egyenlítenie, jobb oldali akció végén Szép Márton kapta meg a labdát középen, majd a kapus mellett a hálóba helyezett (2-2). Az eredmény a lefújásig nem változott, U15-ös válogatott negyedik nemzetközi mérkőzésén negyedik döntetlenjét érte el.

Eredmények:
U18-as felkészülési mérkőzés, Csákvár
Magyarország–Montenegró 2-1
U15-ös felkészülési mérkőzés, Telki
Magyarország–Észak-Macedónia 2-2

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [4] a sportági aloldalunkon.