- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vívás: címvédések a juniorok tőr és párbajtőr ob-ján

Szombaton két fegyvernem egyéni országos bajnokságát rendezték a juniorkorú vívók számára. A tőrözők  a nemrég átadott zalaegerszegi vívócsarnokban, a párbajtőrözők a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mérték össze a tudásukat. A viadalokon tulajdonképpen nagy meglepetés nem történt, hiszen mind a négy versenyen az a fiatal állhatott fel a dobogó legfelső fokára, aki az előző évadban is az elsőként végzett.

A tőröző fiúk dobogója Forrás: hunfencing.hu [1]

A tőröző fiúk dobogója  •  Forrás: hunfencing.hu

A tőröző fiúk között Szemes Gergő a legnagyobb esélyeshez méltóan nyert. Az FTC büszkesége végig magabiztosan menetelt, és a döntőben 15:3-ra intézte el a Budapesti Honvédot (BHSE) erősítő Machek Vinczét. A dobogó harmadik fokán Bagdány Albert és Tabajdi Zsombor osztozott.

Ugyanitt a lányok mezőnyében a Törekvés SE első éves juniorja – a már az előző évadban kadétként is juniorbajnok – Kalocsai Luca ért oda az első helyre, miután a döntőben a BHSE-s Kovács Rékát győzte le 15:6-ra. A harmadik helyen Bartus Claudia és Nekifor Erika zárt.

A párbajtőröző fiúk megméretésén a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE színeiben induló Kovács Gergely mutatta a legjobb formát, és az aranymeccsen 15:12-vel bizonyult jobbnak a BVSC fiataljánál, Osman-Touson Maruannál. A bronzérem Horváth Ádámnak és Kovács Dánielnek járt.

A párbajtőröző lányok ob-ján Muhari Eszter diadala megint csak nem volt váratlan. A BHSE kiválósága a Vasasban vívó Lipthay Hannát győzte le a döntőben 15:8-ra. A harmadik helynek Pátri Maja és Kálmán Gyöngyvér örülhetett.

Vasárnap a csapatversenyekkel folytatódnak a bajnokságok.

A junior tőr ob eredményei ITT [2], a junior párbajtőr ob eredményei ITT [3] érhetők el.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN [4] a sportági aloldalunkon.