UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-11-29 17:50

Kézilabda: az NB I-es szereplésből fakadhat a juniorválogatott ereje a nyári világbajnokságon

Az elmúlt egy hétben Balatonbogláron készült a háromszoros korosztályos Európa-bajnok junior női kézilabda-válogatott, és kétszer is legyőzte a legutóbbi kontinensbajnokságon hatodik dánokat. A csapatkapitányt, Farkas Johannát és a kapust, Bukovszky Annát kérdeztük.

A szezonbeli második összetartásán vett részt a múlt héten a junior női kézilabda-válogatott, amely az edzések között három felkészülési mérkőzést is játszott: szerdán kikapott a japán felnőttektől (21-33), majd kétszer is legyőzte a dán juniorokat, előbb 31-26-ra, majd 28-27-re.

Bukovszky Anna szerint sokat segít a csapatnak az NB I-es rutin Forrás: NEKA
Bukovszky Anna szerint sokat segít a csapatnak az NB I-es rutin Forrás: NEKA
A legfontosabb egyelőre mégsem az eredményesség volt, hanem az, hogy ismét együtt gyakorolhatott a társaság. „Mindig nagy örömmel jövünk a válogatott összetartásokra, hiszen ebben a szezonban már sok helyen játszunk, ritkábban találkozunk, ezért feltöltődés együtt lenni – válaszolta az Utánpótlássportnak a válogatott és a Vác 19 éves kapusa, Bukovszky Anna. Az egyik erősségünk lehet, hogy szinte mindenki az NB I-ben szerepel, az edzőtáborokban próbálunk egymásra hangolódni, ez kicsit nehezebb, mint tavaly, de szerintem meg fogjuk oldani, mert szép sikerrel szeretnénk búcsúzni az utánpótláséveinktől.”
Farkas Johanna is várja már a nyári vb-t Forrás: NEKA
Farkas Johanna is várja már a nyári vb-t Forrás: NEKA
Ebben egyetért a válogatott csapatkapitánya, a jelenleg Dunaújvárosban játszó Farkas Johanna is, aki szintén alig várja már a bő fél év múlva esedékes U20-as vb-t. „Jó, hogy újra együtt lehetünk, kemény edzéseink voltak, de erre szükséges is, mert a nyári világbajnokságra készülünk. Minden hónapban lesz egy összetartásunk, a nyáron hosszabb közös felkészülésünk is lesz, majd természetesen nagy reményekkel utazunk Celjébe, ahol megint a dobogó tetejére szeretnénk állni.”

A juniorválogatott balatonboglári felkészülési mérkőzései: Magyarország-Dánia 31-26 Magyarország-Dánia 28-27

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.