- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: Balogh Botond reméli, hogy meghatározó játékosa lesz a felnőttválogatottnak

Felemásan alakultak az elmúlt napok a magyar labdarúgó-válogatott és a Parma fiatal játékosának, Balogh Botondnak, aki hosszú idő után ismét az olasz másodosztályban szereplő Parma kezdőcsapatában kapott helyet a Como elleni, 1–1-re végződő bajnokin, ám a második félidő elején egy rossz mozdulat után le kellett cserélni – írja az m4sport.hu.

Balogh Botond a felnőttválogatott edzésén Forrás: MLSZ [1]

Balogh Botond a felnőttválogatott edzésén  •  Forrás: MLSZ

„Vasárnap történt a sérülés, hétfőn már meg is volt az ultrahang-vizsgálat. Augusztusban volt a bal lábamban volt egy izomszakadás, szerencsére azt mondták az orvosok, a mostani eset nem olyan súlyos mint az volt – mesélte az M1-nek Balogh Botond. – Napokon belül kiderül, mennyit kell kihagynom,  két-három hétre tippelek, remélem ez a maximum. Nehéz szavakat találni egy ilyen szerencsétlen szituációban, de járhattam volna rosszabbul is, próbálok a pozitívumokra gondolni.”

A fiatal védő a San Marino elleni, novemberi vb-selejtezős bemutatkozását is felidézte az A-válogatottban.

„Kiskoromban csatár voltam, szerettem ott lenni az ellenfél kapuja előtt, ez most sem változott, annak ellenére, hogy a korosztályokban egyre följebb lépve már vissza kellett vennem ebből – mondta Balogh Botond. – San Marino ellen is úgy küldtek pályára, hogy nyugodtan segítsem a támadásokat, lépjek fel bátran, ez történt a gól előtti szituációnál is. Összességében már annak is örültem, hogy bekerültem a keretbe, de a pályára lépésem minden képzeletemet felülmúlta, egész életemben erről álmodtam. Remélem, a történet nem ért véget, és idővel és sok-sok munkával meghatározó játékos lehetek a nemzeti csapatban is.”

A teljes cikk ITT [2] olvasható.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.