UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-12-05 15:44

Vízilabda: „Nem hozhattam volna jobb döntést” – Dömsödi Dalma az FTC-ről

Az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának 18 éves centere, Dömsödi Dalma remekül érzi magát a klubjában, melyben biztosítottnak látja a fejlődését.

Az elmúlt években nemcsak a korosztályos vízilabda-bajnokságokban, hanem a női élvonalban is kiemelkedő mutatókkal zárt a 18 éves Dömsödi Dalma, aki a mostani évadban már az FTC-Telekom felnőttcsapatát erősíti. A Szentesen nevelkedett ígéret hamar beilleszkedett a zöld-fehér együttesbe, és fontos láncszemét képezi a Gerendás György vezetőedző által megálmodott gépezetnek.  

„Nem hozhattam volna jobb döntést” – Dömsödi Dalma az FTC-ről Forrás: fradi.hu
„Nem hozhattam volna jobb döntést” – Dömsödi Dalma az FTC-ről Forrás: fradi.hu
Hogy kifizetődő munka folyik a ferencvárosiaknál, azt természetesen az eredmények jelzik a legjobban. A csapat az ob I-ben hét forduló után veretlenül, egy döntetlennel áll a második helyen  Dömsödi a hasznos centermunka mellett eddig kilenc góllal járult hozzá a sikerszériához. Az ősszel a juniorválogatottal világbajnoki bronzérmet szerző játékos nem tagadja, jól érzi magát az új környezetben.  „Miután elég családcentrikus vagyok, nem volt egyszerű a fővárosba költöznöm, de úgy érzem, gyorsan megtaláltam a helyemet a Fradiban – mondja a tinédzser.  Az edzők és a társak is rendkívül segítőkészek, a csapat pedig kiváló, így nem hozhattam volna jobb döntést. Néhány lányt a klubból már korábban ismertem, elmondták, mennyire szeretnek itt játszani. Most én is ezt tapasztalom magamon. Az eddigi bajnoki szereplésünkkel teljesen elégedettek lehetünk, hiányérzetünk csupán a BVSC elleni döntetlennel kapcsolatban támadhat, hiszen a játék képe alapján nyerhettünk volna. A legutóbbi, Dunaújváros otthonában elért bajnoki győzelemnek azonban nagyon örülünk, és abban bízunk, hogy meccsről meccsre képesek leszünk a hasonló teljesítményre.”  Annak érdekében, hogy a csapat tovább folytassa a remeklését, Dömsödi is igyekszik megtenni a tőle telhetőt. A fiatal pólós szerint a fejlődéséhez is minden adott az egyesületben.  Amikor Gerendás Gyuri bácsi megkeresett, felvázolta, mik a tervei velem, és azóta minden a várakozásaim szerint zajlik. Első számú centernek érkeztem, meg is kapom a kellő játéklehetőséget, és igyekszem élni a bizalommal. Nemcsak az edző személye a garancia a fejlődésemre, hanem a rutinosabb, válogatott társak jelenléte is, akiktől szintén sokat tanulok. Az a célom, hogy úgy segítsem a csapatot folyamatosan, hogy közben egyre jobb játékossá válok. Most az is igazi előrelépés a számomra, hogy az Euroligában bizonyíthatok.”  Az FTC a jövő héten az Euroliga csoportkörében a spanyol Sabadell otthonában kezdi meg a szereplését, most hétvégén azonban még két igen pikáns mérkőzésen küzd az UVSE elleni oda-visszavágós Magyar-kupa-negyeddöntőben.  Nehéz ellenfelek, kemény csaták következnek, de mi is nagyon jók vagyunk  vélekedik Dömsödi.  Küzdeni mindig, feladni soha! Ez a Fradi mottója, és valóban ez a szellemiség dominál a csapatban és bennem is.”  További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.