- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Asztalitenisz: András Csabáék döntőbe jutottak párosban a portugáliai korosztályos világbajnokságon

A novemberi U21-es asztalitenisz Európa-bajnokság után ismét fantasztikus formában játszik András Csaba és a horvát Ivor Ban párosa, ugyanis a belgiumi kontinensviadalon szerzett ezüstérmüket követően a kettős a Portugáliában zajló korosztályos világbajnokság is döntőt játszhat az U19-esek mezőnyében.

András Csaba (balra) és a horvát Ivor Ban döntőt játszik ifjúsági párosban a korosztályos vb-n Portugáliában Forrás: WTT [1]

András Csaba (balra) és a horvát Ivor Ban döntőt játszhat ifjúsági párosban a korosztályos vb-n Portugáliában  •  Forrás: WTT

A magyar, horvát duó a szlovák Delincak, Klajber, valamint az iráni Shams, tajvani Feng legyőzése után hétfő este a román Darius Movileanu és Eduard Ionescu ellen lépett asztalhoz a világbajnoki fináléért Vila Nova de Gaiában.

Andrásék rendkívül magabiztosan kezdtek: villámgyorsan behúzták az első játszmát 11-4-re, majd a másodikkal hasonlóan tettek, ezúttal 11-5-re. Viszont a románok ekkor sem adták magukat, és két szettes hátrányban a harmadikban összeszedték magukat, 11-7-el szépítettek 2:1-re. A negyedikben újra András és Ban uralta a játékot, így magabiztosan 11-7-el lezárták a negyedik etapot, illetve a mérkőzést is, ezzel kiharcolták a döntőbe jutást.

A világbajnoki döntőben az orosz Makszim Grebnyev és Vlagyimir Szidorenko párosa vár rájuk.

Eközben a vb többi versenyszámában azonban korántsem ment ilyen jól a magyaroknak, ugyanis egyesben András Csaba és Dari Helga az U19-ben, míg Szántosi Dávid az U15-ben is elvesztette az első meccsét, így kiesett.

Ugyanakkor – András és Ban remeklése mellett – párosban sem termett sok babér a mieinknek: Dari a román Singeorzannal a lányok mezőnyében, és Andrással vegyes párosban szintén a nyitókörben, a nyolcaddöntőben búcsúzott. Hasonlóképpen járt Szántosi, aki vegyes párosban – az amerikai Tannal közösen – legjobb 16 között fejezte be a szereplését, valamint a fiúk versenyében a belga Closset-val alkotott egységük az első fordulóban kiemeltként erőnyerő volt, ám ezt követően rögtön a negyeddöntő jelentette a végállomást nekik.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN [2] a sportági aloldalunkon.