- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: Komoróczy Lora Fanni novemberben aranyat nyert a felnőtt ob-n, jövőre már az ifjúsági Eb-n is ott lenne

Két utánpótláskorú győztest avattak a novemberi rövid pályás felnőtt országos bajnokságon a Kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában, az egyikük a Bálinti Úszó SE 15 éves ígérete, Komoróczy Lora Fanni volt. Ötven méteren háton nyert a „nagyok” között, méghozzá ifjúsági rekorddal, azaz a 17 évesek között is megdöntötte az országos csúcsot.

„Izgalmas és nagyon jó verseny volt – kezdte az Utánpótlássportnak a korosztályos válogatott versenyző. – Úgy mentünk erre az országos bajnokságra, hogy nem nagyon készültünk rá, inkább a jövő évi ifjúsági versenyekre koncentrálunk, akkor szeretnék igazán nagyot úszni. Mégis sikerült nyernem, szinte minden számban A-döntőt úsztam, ami korábban nem jött össze. Az viszont tényleg meglepett, hogy már most meglett az ifjúsági rekord.”

Komoróczy Lora Fanni remekül teljesült a kaposvári felnőtt rövid pályás ob-n Forrás: KaposPont [1]

Komoróczy Lora Fanni remekül teljesült a kaposvári felnőtt rövid pályás ob-n  •  Forrás: KaposPont

A Törökbálinton készülő sportoló elmondta, a sok kidelfinezés miatt nem áll tőle távol a rövid pálya, de mostanra már az ötven méteres medencét szereti jobban, ezért is remél sokat a jövő nyári, bukaresti ifjúsági Európa-bajnokságtól.

„Nyilván még semmit nem lehet biztosra mondani, de nagyon valószínű, hogy benne leszek az utazó csapatban. Az idei Eb-n a belgrádi V8-versenyen úszott időmmel dobogóra lehetett volna állni, ez biztató előjel. A célom, hogy a nyáron legyek a legjobb formámban, és meglátjuk, mire lesz az elég.”

Először a kötelező iskolai úszás során ismerkedett meg a sportággal, az első pillanattól nagyon tetszett neki a környezet.

„Nagyon jó volt, emlékszem, az elején még csak a meleg vízben ültünk, de utána a mélytől sem féltem. A nyarakon is imádtam a strandon lenni, ezért engem nem volt nehéz a víz közelében tartani, és végül itt is ragadtam.”

Ami a közeljövő programját illeti, jövő héten a győri ötven méteres medencében tartandó cikluszáró versenyen indul, januárban pedig edzőjével, Takács Imrével belevág a kemény alapozásba.

Felkészülésekor nagy segítségét jelent neki a Mol Alapítvány támogatása, amelyet elsősorban pályabérlésre fordít, ezáltal pedig még jobb lehetőségek, feltételek mellett készülhet. Hozzátette, nagyon hasznosnak találta a támogatója által tartott online kurzusokat, amelyek a brandépítésről és a közösségi média használatáról szóltak.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.