UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2021-12-12 13:15

Atlétika: Varga Gréta sokáig vezetett, végül a 28. lett az U20-as mezei futó Eb-n

A dublini mezei futó Európa-bajnokság U20-as leánymezőnyében brit győzelem született, a sokáig az élbolyban haladó Varga Gréta legjobb magyarként a 28. helyen ért célba.

Vasárnap az ír főváros, Dublin ad otthont az év utolsó jelentősebb atlétikai eseményének, a 27. mezei futó Európa-bajnokságnak. A megméretésen utánpótláskorú magyar fiúversenyző nem indult, az U20-as leánymezőnyben azonban öten is ott voltak a legjobb hazai ígéretek palettájáról.

Varga (pirosban) jól kezdett, de nem bírta a tempót az Eb-győztes Keithtel (kékben) Forrás: .european-athletics.com
Varga (pirosban) jól kezdett, de nem bírta a tempót az Eb-győztes Keithtel (kékben) Forrás: .european-athletics.com
Közülük a legjobban a 3000 méteres akadályfutás U20-as Eb-ezüstérmese, Varga Gréta teljesített. A veszprémi SVSE fiatalja 900 méter után vezette a 99 fős mezőnyt, és a következő etapban is az élbolyban haladt, 2400 méternél a hatodik volt. A végét azonban nehezen bírta Varga, aki hajrában folyamatosan szakadt le riválisaitól, és végül a 28. helyen futott célba, 32 másodperccel elmaradva a brit győztes Megan Keith idejétől (13:41) a 4 km-es távon. Az ezüstérmes a norvég Ingeborg Östgärd lett, a harmadik helyen a német Emma Heckel érkezett meg. A magyarokat tekintve Varga mögött a mindössze 16 éves Máramarosi Rita az 50., Urbán Zita a 72., Merényi Panna a 84., K. Szabó Gabriella pedig a 85. helyet érdemelte ki. A magyar válogatott a három legjobb eredményét figyelembe véve a 13. helyen zárt a csapatok rangsorában, az U20-as lányok között a német együttes a spanyolok és a britek előtt végzett ezen rangsor élén. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.