- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Karate: ezüst és bronz Jesolóból

A sportág utánpótlás-korosztályának legrangosabb sorozata, a Karate1 Youth League idényzáró állomásán elképesztően nagy mezőny sorakozott fel,  melyben nemcsak ott voltak, de szépen helyt is álltak a magyar ifjak, akik két érmet hoztak haza Itáliából, és egy harmadik medál is majdnem megvolt.

A Tóth ikrek a dobogó második és harmadik fokán Forrás: karate.hu [1]

A Tóth ikrek a dobogó második és harmadik fokán  •  Forrás: karate.hu

„Nagyjából negyven ország csaknem kétezer fiatal karatésa indult Jesolóban, és a kadéteknél szerepeltünk a legjobban: az MTK-s Tóth testvérek állhattak fel a dobogóra” – bocsátotta előre a lényeget Fischer Mihály, az MTK vezetőedzője, aki a felnőtt válogatott edzője és a korosztályos válogatottak koordinátora is egy személyben.

„A 14-15 éveseknél az 52 kg-os fiúk küzdelmeiben 128-as tábla volt, mivel nem kevesebben, mint 95-en indultak – folytatta beszámolóját a szakember. – Közülük Tóth Máté Roland öt győzelemmel jutott a döntőbe, és végül a második helyen végzett. Ikertestvére, Tóth Zsombor Zoltán ugyanebben a küzdelmi kategóriában harmadik lett.”

Fischer Mihály kitért rá, hogy a péntektől vasárnapig tartó viadalon közel volt az éremszerzéshez nagyfia, Fischer Bálint is, aki végül az ötödik helyen végzett a 63 kilogrammosok között, miután – elmondása szerint vitatható körülmények között – alulmaradt a bronzcsatában. A legjobb nem MTK-s versenyző, a szintén a kadét korosztályhoz tartozó UTE-s Bogdán Panna hetedik lett.

A felvetésre, hogy a Tóth ikrek – lévén egy súlycsoportban küzdenek – akár szembe is kerülhettek volna egymással a tatamin, a szakvezető így reagált: elvben igen, akár „testvérharc” is lehetett volna, de szerencsére a 128-as nagy táblán elkerülték egymást.

A Youth League olaszországi idényzáróján a karate mellett kiemelt szerepet kapott a koronavírus-járvány elleni védekezés is:

„Végig valamennyien maszkban voltunk, azt a sportolók is csak a tatamira lépés pillanatában vehették le magukról, de a meccsük után azonnal visszakerült az arcukra. Szigorú protokoll szerint zajlott az egész, teszteltek is bennünket természetesen” – egészítette ki mondandóját a napjaink valóságához sajnálatosan hozzátartozó egészségügyi helyzetjelentéssel Fischer Mihály.

További korosztályos hírek KARATÉBAN [2] a sportági aloldalunkon.