- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Műkorcsolya: népes mezőnnyel, magyar sikerekkel zajlott a 15. Mikulás-kupa

Amíg december 3-5. között a rövid pályás gyorskorcsolyázók, addig 6-12. között a műkorcsolyázók és a jégtáncosok vették igénybe a budapesti Gyakorló Jégcsarnokot a Mikulás-kupa keretein belül. Az időközben Európa egyik legnagyobb ifjúsági utánpótlás-eseményévé váló megméretést a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség 2007 óta rendezi meg a világ minden tájáról érkező műkorcsolyázók és jégtáncosok számára; a múlt heti verseny már a tizenötödik volt a sorban a műkorisoknak. A short trackesekhez hasonlóan magasszámú nevezőlistának (összesen közel háromszáz fiatal induló) örülhettek a rendezők, a nemzetközi mezőnyben pedig a magyar versenyzők is megmutatták tudásukat, ami többüknél érmet is eredményezett.

Berei Mózes (SKSE) nyerte a junior fiúk kategóriáját a Mikulás-kupán Forrás: Sebestyén Korcsolya SE [1]

Berei Mózes (SKSE) nyerte a junior fiúk kategóriáját a Mikulás-kupán  •  Forrás: Sebestyén Korcsolya SE

Már a legkisebbek közül is többen éremmel térhettek haza, azonban a nagyobbak között sem feltett kezekkel álltak jégre a hazai versenyzők. A junior fiúk mezőnyében kettős magyar siker született: az arany Berei Mózes, az ezüst Vlasenko Aleksandr (mindketten Sebestyén KSE) nyakába került, akik tizenkét fős mezőnyben bizonyítottak.

A junior lányok esetében jóval népesebb volt az indulók száma: összesen negyvenketten korcsolyáztak ebben a korosztályban, a magyar indulók közül Papp Vivien (hatodik helyezés, egyesülete: Hoffmann Korcsolya Akadémia) és Krizsanovszki Lili (tizenkettedik hely, egyesülete: SKSE) érték el a legjobb eredményt.

A juniorok esetében komoly téttel bírt az esemény, ugyanis a Mikulás-kupa volt a korosztály márciusi világbajnokságára kiírt első válogató.

Hogy az advanced novice-ba tartozó lánymezőny se maradjon hazai első helyezés nélkül, arról a Sebestyén Korcsolya SE ifjú versenyzője, Ekker Léna gondoskodott, aki szoros küzdelemben előzte meg két svájci ellenfelét a harminckilenc fős kategóriában.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.