- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Gyász: szívelégtelenség miatt elhunyt az FTC 17 éves párbajtőrözője

Gyászol a magyar vívósport.

Forrás: hunfencing.hu [1]

 •  Forrás: hunfencing.hu

„Az iskolai testnevelésórán lett rosszul Ákos, leállt a szíve, kórházba szállították, napokig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni” – tájékoztatta a gyászhírt közlő Magyar Vívószövetséget  [2]Kovács Attila, aki éveken keresztül a mestere volt Debreczeni Ákosnak. Az NSO [3] kiemeli, a 17 éves vívó hat esztendeje valamennyi korosztályos viadal állandó résztevője volt, csapatban több helyezést is szerzett az OVSE-vel, az ősztől ferencvárosi színekben versenyzett.

A szövetség honlapja hozzátette, az FTC-s párbajtőrözők fontolgatták az országos bajnokságtól való visszalépést, ám végül úgy döntöttek, hogy azzal tisztelik meg leginkább Ákos emlékét, ha pástra lépnek a hétvégén.

„Múlt hét szerdán a pályán a játék, a mérkőzés, a küzdelem a győzelemért egy pillanat alatt átváltozott az életért folytatott küzdelemmé. Először három fantasztikusan bátor kollégám kezdte meg az újraélesztést, majd a mentők és a kórház orvosai folytatták az életmentést. És szombatig Ákos szervezete is küzdött az életéért. Sajnos nem sikerült. Ennyi az élet… a tanítványból, az osztálytársból, a barátból egy szempillantás alatt elillan. Hiábavaló volt minden küzdelem, reménykedés, az öröm a kezdeti jó híreknek. És mi, akik itt maradtunk, értetlenül állunk, hogyan történhetett ez meg” – búcsúzik a mindössze 17 évet élt vívótól iskolája, az újpesti Könyves Kálmán Gimnázium igazgatója, Szepesváry László.