UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2021-12-15 12:19

Tenisz: új edzővel, Budapesten készül tovább Szabanin Natália

Az MTK Budapest 18 éves teniszezője, Szabanin Natália és újdonsült mestere, Székely András a tenisz-palya.hu-nak adott interjút az elmúlt hónapokkal, az edzőváltással és a Budapestre való visszatéréssel kapcsolatban.

Az MTK Budapest színeiben versenyző Szabanin Natália az ősztől új helyszínen és új edzővel készül a jövőbeni megméretésekre. A 18 éves teniszező két esztendő után búcsúzott el a pozsonyi Dominika Cibulkova Akadémiától – elsősorban a közelgő érettségi, illetve az ingázásnak köszönhető fáradtság miatt –, és tette át a székhelyét Budapestre. A fiatal és új edzője, Székely András a tenisz-palya.hu-nak nyilatkozott; előbbi az ősszel rendezett budapesti 25 ezres felnőttversenyre is kitért.

Szabanin Natália Forrás: MTSZ
Szabanin Natália Forrás: MTSZ
„Örülök neki, hogy a nemzetközin sikerült jó eredményt elérnem, csak azt sajnálom, hogy a sérülésem miatt Jani Réka ellen már nem voltam csúcsformában. Szerencsére nem volt súlyos, kicsit túlhajtottam magam, a fáradtságból fakadt. S bár a játék valamennyi területén kell még fejlődnöm, a felnőtt tornákon szerzett tapasztalataim alapján úgy gondolom, a nagyok között is van esélyem. Csak meg kell szokni, hogy ezen a szinten már nincs könnyű meccs, a játékosok pedig borzasztóan küzdenek, sokkal fontosabb nekik az eredmény, mint a junioroknak. De hát én is nagy küzdő vagyok, én is messzire akarok jutni!” – mondja Szabanin. A váltással kapcsolatban a szakember a következőkről számolt be. „Igazi profi körülmények között dolgozhatunk a Nemzeti Edzésközpontban, a siker mostantól csak rajtunk múlik. Vaskó Balázs személyében is egy kiváló erőnléti edzőt ismertem meg, úgyhogy a kondi miatt sem kell aggódnom, jóllehet ez a mai tenisz egyik legfontosabb része. Szeretek lányokkal dolgozni, éppen azért, mert érzelmileg és mentálisan egyaránt nagy kihívás. A női versenyzők esetében fontos, hogy jól érezzék magukat az őket körülvevő csapatban és kellő bizalmat kapjanak. Azt szeretném, ha minél előbb kikerülnénk a 15 és 25 ezres ITF-tornák sorából, mert ezeken sokkal rosszabbak a körülmények. Minden magyarországi lehetőséget ki fogunk használni, s reméljük, hogy ahová szükséges, oda kapunk majd szabadkártyát is. A Hungarian Grand Prix-n szereplés például azt mutatta meg Nati számára, hogy igenis oda lehet érni a legjobbak közé, ez nem mese, hanem valóság. Mindezek ellenére megpróbálunk a jelenben maradni, a jövőre csak annyiban gondolunk, amennyire a tervezés miatt muszáj. Úgyis a befektetett munka dönt majd mindenről.” További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.