UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-12-16 15:20

Jégkorong: kikapott a lettektől, de a dánok ellen még elkerülheti a kiesést a magyar válogatott az U20-as I/A vb-n

Sokáig belátható távolságban voltak a lettek, de végül újabb sima vereséget szenvedett (1-6) a magyar válogatott Horsholmban az U20-as I/A-világbajnokságon.

Huszonnégy óra sem telt a magyar válogatott szerdai találkozója és a csütörtöki, lettek elleni összecsapása között a dániai Horsholmban zajló U20-as I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. Így talán a pont nélkül álló együttesünkre a negyedik fordulóban még nehezebb feladat várt, mint a korábbi játéknapokon.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
Az első gólt – mint eddig ezen a vb-n mindig – az ellenfél szerezte, Vilmanis talált be emberelőnyből, majd Ravinskis duplázta meg a lett előnyt. A hajrában összejött a szépítés: Hadobás Zétény távoli kísérletébe Tóth Tamás piszkált bele olyan jól, hogy a pakk a kapuban kötött ki. Sajnos az utolsó percben Vitolins is lecsapott, így visszaállt a kétgólos különbség (1-3). A gól nélküli második harmadot követően a következő gólt is a lettek ütötték, ez pedig végzetesnek bizonyult, és végül 6-1-es vereség lett belőle. Szombaton a két valószínűleg még akkor is nyeretlen mérkőzésén, a dánok ellen vívhatja ki a bennmaradást a válogatott.

U20-as divízió I/A-világbajnokság, Horsholm (Dánia) MAGYARORSZÁG-LETTORSZÁG 1-6 (1-3, 0-0, 0-3) Magyarország: Antek – Csollák, Ortenszky / Farkas O., Dobmayer / Hadobás (1), Balázsi / Jakabfy, Horváth D. – Tóth T. 1, Németh K., Schlekmann / Keresztes, Fekete A., Ambrus Cs. / Csiszer, Mattyasovszky, Mihalik / Ádám Zs., Károly. Szövetségi edző: Horváth András.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.