- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: kikapott a lettektől, de a dánok ellen még elkerülheti a kiesést a magyar válogatott az U20-as I/A vb-n

Huszonnégy óra sem telt a magyar válogatott szerdai találkozója és a csütörtöki, lettek elleni összecsapása között a dániai Horsholmban zajló U20-as I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. Így talán a pont nélkül álló együttesünkre a negyedik fordulóban még nehezebb feladat várt, mint a korábbi játéknapokon.

Forrás: MJSZ [1]

 •  Forrás: MJSZ

Az első gólt – mint eddig ezen a vb-n mindig – az ellenfél szerezte, Vilmanis talált be emberelőnyből, majd Ravinskis duplázta meg a lett előnyt. A hajrában összejött a szépítés: Hadobás Zétény távoli kísérletébe Tóth Tamás piszkált bele olyan jól, hogy a pakk a kapuban kötött ki. Sajnos az utolsó percben Vitolins is lecsapott, így visszaállt a kétgólos különbség (1-3).

A gól nélküli második harmadot követően a következő gólt is a lettek ütötték, ez pedig végzetesnek bizonyult, és végül 6-1-es vereség lett belőle.

Szombaton a két valószínűleg még akkor is nyeretlen mérkőzésén, a dánok ellen vívhatja ki a bennmaradást a válogatott.

U20-as divízió I/A-világbajnokság, Horsholm (Dánia)
MAGYARORSZÁG-LETTORSZÁG 1-6 (1-3, 0-0, 0-3)

Magyarország
: Antek – Csollák, Ortenszky / Farkas O., Dobmayer / Hadobás (1), Balázsi / Jakabfy, Horváth D. – Tóth T. 1, Németh K., Schlekmann / Keresztes, Fekete A., Ambrus Cs. / Csiszer, Mattyasovszky, Mihalik / Ádám Zs., Károly. Szövetségi edző: Horváth András.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN [2] a sportági aloldalunkon.