UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-12-16 18:07

Sportlövészet: „Nagyon vágytam arra a zöld felsőre, Hungary felirattal” – Csendes Dávid

A 14 éves ifjúsági és serdülőbajnok puskás sportlövő, Csendes Dávid jövőre a korosztályos válogatottban is bizonyíthat.

Ismét remek évet zár a zsombói Cél-Tudat SE 14 éves sportlövője, Csendes Dávid, aki az idén az ifjúsági és a serdülőbajnokságon sem talált legyőzőre a légpuskások között.  

Csendes Dávid ismét ifjúsági és serdülőbajnok lett az idén Forrás: Cél-Tudat SE
Csendes Dávid ismét ifjúsági és serdülőbajnok lett az idén Forrás: Cél-Tudat SE
Jákó Csaba tanítványa az első, serdülőbajnoki címét még 2018-ban szerezte 10 méteren, egy évvel később az ifjúsági mezőnyben is aranyérmes lett, fejlődése pedig máig töretlen.  A sajátom, valamint az egyesületem egész éves munkájával is elégedett vagyok, és nagyon örülök az elért eredményeknek – mondja a fiatal.  A bajnoki címek büszkeséggel töltenek el, és remélem, a folytatásban is hasonló sikerek várnak rám. Ezért igyekszem a lehető legtöbbet megtenni.”  Az első lépés már meg is történt a következő sikerek felé. A napokban a hazai szövetség novemberben megválasztott elnöksége többek között elfogadta a jövő évi utánpótlás-válogatott névsorát, melyben Csendes Dávid neve is ott szerepel. 
Csendes Dávid 398 körre javította a hazai serdülőcsúcsot Forrás: Cél-Tudat SE
Csendes Dávid 398 körre javította a hazai serdülőcsúcsot Forrás: Cél-Tudat SE
„A válogatottság a legnagyobb karácsonyi ajándék a számomra. Igazi boldogságot jelent, hiszen nagyon vágytam arra a zöld felsőre, Hungary felirattal”  lelkendezik a tinédzser, akit példaértékű alázat és szorgalom jellemez. Véleménye szerint nem is érdemes más hozzáállással űzni a sportágat, a kiváló teljesítmények titkát pedig a munkában látja. Lelkesedését az sem csillapítja, hogy hódmezővásárhelyiként nagyjából negyven kilométert kell utaznia klubja zsombói lőteréig és ugyanennyit vissza. Szülői vagy csapattársi segítséggel, de megoldja. Kitartatásában a sikerélmények segítenek. Például az, amikor 2019 nyarán egyetlen körrel megdöntötte Péni István 396 körös serdülőcsúcsát, az idén pedig már a sajátját kozmetikázta 398-ra Komáromban.  „Nehéz megfogalmazni, hogy mekkora erőt adnak ezek az eredmények. Küzdök is értük eleget és rengeteg mindent kell feladnom, de úgy érzem, hogy megéri. Jövőre már csak az ifjúsági korosztályban versenyzem, és igyekszem folyamatosan jó szintet hozni. Remélem, lesz lehetőségem megmutatni magam a budapesti ifjúsági Európa-bajnokságon, és lőni egy jót, továbbá az ifi országos csúcs megjavítása is a szemem előtt lebeg. Én dolgozom, ahogy tudok, a többit meg majd hozza az élet.”  További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.