UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-12-16 19:31

Strandröplabda: a Vasvári testvérek veretlen mérleggel nyolcaddöntősek a thaiföldi U21-es vb-n

Vasvári Zsófi és Vasvári Eszter párosa mindhárom meccsét megnyerte, így elsőként zárta a csoportját, ezzel bejutottak a legjobb 16 közé a Phuketban zajló U21-es strandröplabda-világbajnokságon. Eközben a fiúk versenyében Petik Csanád és Dóczi Domonkos egy-egy győzelemmel és vereséggel áll két mérkőzés után, de ők is jó eséllyel pályázhatnak az egyenes kieséses szakaszra.

Remekül állnak a magyar strandröplabdázók két versenynap után a Thaiföldön zajló U21-es világbajnokságon. A lányok mezőnyében a Vasvári testvérek az első napon előbb két játszmában legyőzték a bolíviai Isa és Galindo duóját, majd ugyanilyen arányban, magabiztosan verték a thai Apinya, Jadipa egységet.

A Vasvári testvérek mindhárom csoportmeccsüket megnyerték Forrás: FIVB / volleyballworld.com
A Vasvári testvérek mindhárom csoportmeccsüket megnyerték Forrás: FIVB / volleyballworld.com
Zsófi és Eszter a második napon, csütörtökön szintén kiváló formában játszott: ezúttal a lettek kettőse, Ozolina és Liepajniece ellen győztek szettveszteség nélkül. Ezzel csoportelsőként zártak, minek köszönhetően rögtön a nyolcaddöntőben folytathatják a szereplésüket az egyenes kiesése szakaszban. A fiúk között – a múlt heti U19-es vb-hez hasonlóan – Petik Csanád és Dóczi Domonkos képviseli a magyar színeket. A páros kezdésként 2:0-ra kikapott az amerikai Gentry, Catanzaro ellen, viszont a második napon javítottak, és két játszmában felülmúlták a kanadaiakat (Nemeth, Gagnon), ezzel megőrizve az esélyüket a továbbjutásra. Pénteken a Fülöp-szigeteki De La Noché, Iraya duóval találkoznak a harmadik csoportmeccsen. (A csoportokból az első három jut tovább.) További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.