UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-12-17 16:47

Strandröplabda: a Vasvári lányok a kilencedik, míg a Petik, Dóczi férfipáros a 17. helyen zárt a thaiföldi U21-es vb-n

Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi két szoros játszmában kikapott a nyolcaddöntőben az ausztráloktól, eközben Petik Csanádnak és Dóczi Domonkosnak is véget ért a Phuketban zajló U21-es strandröplabda-világbajnokság – ők a legjobb 24 között búcsúztak az oroszokkal szemben.

A csoportküzdelmek után mindkét szakágban továbbjutott a magyar páros a Thaiföldön zajló U21-es strandröplabda-világbajnokságon. A lányok között a Vasvári testvérek csoportelsőként rögtön a legjobb 16 mezőnyében folytathatták, ahol az ausztrál Jasmine Fleming és Kayla Mears várt rájuk.

Vasvári Zsófi (balra) és Vasvári Eszter Forrás: FIVB / volleyballworld.com
Vasvári Zsófi (balra) és Vasvári Eszter Forrás: FIVB / volleyballworld.com
Vasvári Zsófi és Vasvári Eszter bár nagy csatára késztette az ellenfelet, azonban a végjátékban az első (22:20), majd a második játszma (21:18) is az ausztrálok oldalára dőlt el, így a mieinknek a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, és a kilencedik helyen zártak Phuketban. Míg a fiúk versenyében Petik Csanád és Dóczi Domonkos a második helyen végzett a csoportjában, így ők már az egyenes kieséses szakasz első körében, a legjobb 24 között homokra léptek az orosz Dmitrij Veretyuk és Alekszej Arhipov duójával szemben. Végül a magyar játékosok nem tudtak meglepetést okozni, érvényesült a papírforma: az oroszok magabiztosan győztek 21:11, 21:9-re. A Petik, Dóczi kettős – az U19-es vb-hez hasonlóan – ezúttal is a 17. helyen végzett. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.