UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2021-12-19 16:31

Atlétika: az év U23-as versenyzője, Farkas Petra stabil alapokra építhet a felnőttek között

Az U23-as Európa-bajnok távolugró, Farkas Petra nagyszerű szezont zárva kapta meg már harmadik alkalommal a korosztálya legjobb hazai atlétájának járó elismerést.

Utolsó utánpótlásévében is remekelt a Budapesti Honvéd 22 éves távolugrója, Farkas Petra, aki az idén többek között U23-as Európa-bajnoki címet szerzett Tallinnban. Szenczi László tanítványa a teljesítményéért ezúttal is (zsinórban harmadszor) megkapta az év női U23-as atlétájának járó elismerést – a kiválóság erről is beszélt a hazai szövetségnek adott interjújában.

Az év U23-as női atlétája, Farkas Petra stabil alapokra építhet a felnőttek között Fotó: Makó Éva/MASZ
Az év U23-as női atlétája, Farkas Petra stabil alapokra építhet a felnőttek között Fotó: Makó Éva/MASZ
„A díjat zsinórban harmadszor megnyerni fantasztikus dolog, de azért számítottam is rá egy részről – nyilatkozta Farkas. – Nagyon jó érzés és visszajelzés a számomra, hogy a teljesítményem és a munkám ilyen formában is elismerésre kerül.„ Az ígéretes versenyző kitért a főbb sikereire is:

„Tatabányán megnyertem a Continental Tour Bronze-kategóriájú versenyt, a csapat Európa-bajnokságon is maximális pontszámmal segítettem a feljutásunkat, és a felnőtt ob-n is győzni tudtam. Tallinnban szerettem volna megmutatni a 2019-ben megszerzett U23-as Európa-bajnoki ezüstérmem után, hogy ugyanúgy dobogóra tudok állni, ami szintén összejött. Ilyen jó statisztikám még sose volt, mint a 2021-es év után, 6.40 és 6.50 méter felett sikerült szinte minden versenyen ugranom, ami stabil alapot ad a következő évre.”

Farkas elmondta, 60 méteren kezdi a jövő évi fedett pályás szezont, melyben négy-öt versenyen tervez elindulni, aztán jöhet a fő célok megvalósítása.

„Szeretnék kijutni a belgrádi fedett világbajnokságra, de nem fogunk rágörcsölni a kvalifikációra. Úgy szeretnénk felépíteni ezt az időszakot, mint a teljes szabadtéri szezont. Nem tartom kizártnak, hogy ez össze is jön, nagyon örülnék neki, ha ott lehetnék a mezőnyben. Szabadtéren a müncheni Európa-bajnokságon lesz a hangsúly, ami a következő lépcsőfok a pályafutásomban. Az U23-as Eb-ből sokat tudtam tanulni, nagy lendületet adott. Ez a felnőtt Eb a tanulásról is fog majd szólni, hogy beleszokjak a környezetbe. Viszont nem hiszem, hogy nagy dolgot mondok azzal, hogy egy 6.70 méter feletti ugrással a döntő sem olyan elképzelhetetlen. Az pedig, hogy a tizenkettes döntőből sikerül-e a legjobb nyolcba jutni, a napi formán is múlik majd.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.