UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2021-12-22 13:21

Atlétika: Nagy Marcell nem számított a szövetség elismerésére

A 19 éves felnőttbajnok rúdugrót, Nagy Marcell váratlanul érte, hogy a hazai szövetség őt jutalmazta az év U20-as versenyzője kitüntetéssel.

A 2021-es év junior versenyzőjének megválasztott Nagy Marcell az U20-as Európa-bajnokságon az ötödik, a korosztályos világbajnokságon a nyolcadik lett az idén; az MTK Budapest 19 éves rúdugróját váratlanul érte, hogy ő kapta az elismerést nyilatkozta a hazai szövetségi portáljának adott interjújában. 

Nagy Marcell az év U20-as atlétája Forrás: mtk.hu
Nagy Marcell az év U20-as atlétája Forrás: mtk.hu
„Nagyon megtisztelőnek érzem és hálás vagyok érte. Nagyon meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy én fogom kapni ezt az elismerést – mondta Nagy. – Az egyéni csúcsot tekintve csupán két centiméter volt a javulásom, de nagyon sok értékes tapasztalattal gazdagodtam a két korosztályos világeseményen, és az ott elért helyezések is sokat jelentenek a számomra. Először Tallinnban az Eb-n lehettem ott, ami egy nagyon jó élmény volt. Kellemes környezetben, jó hangulatban szinte minden jött magától, csak élvezni kellett a versenyzést. A döntőben nem voltam olyan magabiztos, mint a selejtezőben, de végül szépen összeállt minden, és eljutottam 5.22 méterig, amivel megjavítottam az egyéni legjobbam. Miután sikerült átvinnem ezt a magasságot, volt egy kisebb probléma a versenyen: a lécet ferdének találták, és utána kb. fél órára megállították. Ez pont az én ugrásom előtt történt, ezen kívül a szöges cipőmnek is leszakadt a talpa, szóval kalandos versenyzés volt. Az U20-as világbajnokság szintúgy egy nagyon élvezetes verseny volt, először jártam Afrikában, jó volt kicsit világot látni, nagyon tetszett Kenya.” A rúdugró kitért a következő évi céljaira is. „Jövőre már U23-as leszek, ebben a korosztályban pedig nem lesz semmilyen világesemény, csak 2023-ban. A legfőbb célom így mindenképpen az egyéni csúcsom megdöntése lesz, illetve a felnőtt országos bajnokság megnyerése lesz az egyik legfontosabb a számomra. Ezen kívül reménykedünk, hogy annyit sikerül fejlődnöm, hogy akár pár nemzetközi versenyre is meghívjanak majd.” További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.