UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-12-23 15:51

Röplabda: a hat utánpótláskorúval felálló felnőtt férfiválogatott a románok ellen búcsúztatta az évet

Kedden és szerdán Érden lépett pályára a magyar felnőtt férfi röplabda-válogatott, mindkét felkészülési mérkőzésen Románia volt Koch Róbert csapatának ellenfele. Bár a fiatalokra épülő magyar együttes kétszer kikapott, azonban a szövetségi kapitány szerint fontos tapasztalatokkal gazdagodtak.

A felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert ezúttal kénytelen volt nélkülözni a külföldön szereplő röplabdázók nagy részét az évzáró, románok elleni felkészülési meccsekre készülve, két kivétellel csak az Extraligában játszók kaptak helyet a keretbe. Emiatt a 16 fős névsorban több fiatal, köztük hat utánpótláskorú is feltűnt: Mikuláss Koch Marcell (19 éves, UVC Graz), Boa Szabolcs (20 éves, MÁV Előre-Foxconn), Török Zsombor (17 éves, Kecskeméti RC), Kecskeméti Bálint (18 éves, DKSE), Tomanóczy Bálint (20 éves, Kecskeméti RC) és Fenyvesi Barnabás (18 éves, FINO Kaposvár) egyaránt ott lehetett a hatnapos összetartáson. Az edzőtábor első négy napja a tréningekkel telt, majd kedden és szerdán jöhettek a románok elleni összecsapások.

Hat utánpótláskorúval a keretben hasznos felkészülési meccseket játszott a felnőtt férfiválogatott Forrás: MRSZ
Hat utánpótláskorúval a keretben hasznos felkészülési meccseket játszott a felnőtt férfiválogatott Forrás: MRSZ
Az első meccsen jól kezdtek és nagyot küzdöttek a mieink, kétszer is szettelőnybe került a válogatott, azonban az ötödik játszma végére kijött a minőségi különbség a vendégek javára. A korosztályos tehetségek közül Mikuláss Koch, Tomanóczy és Török is debütálhatott éles körülmények között a nemzeti csapatban. A hunvolley.hu tájékoztatása szerint Koch Róbert szövetségi kapitány nagyon elégedett volt, hogy ötszettes csatára késztette az együttese a jobb erőkből álló román együttest, amivel sok hasznos információt gyűjthetett. Látta a hibákat védekezésben, ami egyrészt a rutintalanság, másrészt az összeszokatlanság számlájára írható.

Felnőtt férfiválogatott felkészülési mérkőzés: December 21., kedd 17:30 , Érd Aréna, 500 néző. V: Adler, Mezőffy Magyarország – Románia 2:3 (17, –22, 26, –23, -7) MAGYARORSZÁG: Keen 1, Blázsovics 9, Szabó A. 1, Kovács Z. 19, Hubicska 13, Gacs 4. Csere: Bán, Török (liberók), Mikuláss Koch, Kalmár 5, Bögöly 12, Kholmann 1, Tomanóczy 5 . Szövetségi kapitány: Koch Róbert. ROMÁNIA: Iftime 12, Bartha B.8, Cherbeleata 11, Bala 2, Calin 2, Bartha C. 2,  Csere: Kosinski, Kantor (liberók), Peta, Butnaru 7, Dumitru 2, Lupu 9, Rata 12.. Szövetségi kapitány: Sergiu Stancu

Tomanóczy Bálint (jobbra) mindkét meccsen nagy szerepet kapott Forrás: MRSZ
Tomanóczy Bálint (jobbra) mindkét meccsen nagy szerepet kapott Forrás: MRSZ
Majd másnap jöhetett az újabb meccs a felek között. A kapitány sokféle felállást kipróbált a két találkozón, így ennek – és a biztató bemutatkozásuknak is – köszönhetően Tomanóczy Bálint és Mikuláss Koch Marcell a „visszavágón" már kezdőként játszhatott. A magyar fiúk bravúros fordítás után megnyerték az első játszmát, viszont a folytatásban már az esélyesebb román válogatott akarata érvényesült. A keleti szomszédaink végül 3:1-re megnyerték a második mérkőzést. Liberóként a mindössze 17 éves Török Zsombor ismét szerepet kapott, illetve ezúttal Boa Szabolcs is szóhoz juthatott, aki pontokkal hálálta meg a bizalmat.

Felnőtt férfiválogatott felkészülési mérkőzés: December 22., szerda 16:30, Érd, 500 néző. V: Bátkai-Katona, Tillmann. Magyarország – Románia 1:3 (26, –20, –15, –19) MAGYARORSZÁG: Bögöly 11, Szabó A. 5, Kovács Z. 10, Hubicska 11, Tomanóczy 2, Mikuláss Koch. Csere: Bán, Török (liberók), Keen 1, Boa 3, Blázsovics 5, Kholman 1. Szövetségi kapitány: Koch Róbert. ROMÁNIA: Butnaru 6, C. Bartha 1, Peta 11, Lupu 1, Cherbeleata 27, Bala 22. Csere: Kantor, Kosinski (liberók), Calin 5, Balean 1, Rata, Dumitru 3, Iftime. Szövetségi kapitány: Sergiu Stancu.

Koch Róbert így értékelte a teljes összetartás, valamint a két edzőmeccs a tanulságait az MRSZ Facebook-oldalán: További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.