UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-12-25 18:56

Kosárlabda: magabiztosan menetel a MAFC a junior fiúbajnokságban

Kilenc forduló után kitűnő, 8-1-es mérleggel áll az alapszakaszban a MAFC csapata a junior fiú kosárlabda-bajnokságban. Dinnyés Attila szakmai igazgatót kérdeztük a remek szereplés hátteréről.

A MAFC hosszú évtizedek óta a hazai kosárlabdasport egyik legfontosabb utánpótlás-nevelő műhelye, és ez manapság sincs másképp. Bár nem tartoznak a kiemelt akadémiák közé, korosztályos csapataik rendre odaérnek a legjobbak közé, és játékosokat adnak az utánpótlás-válogatottakba is. A piros-feketék junior fiúcsapata kiváltképp jól kezdte a 2021-22-es bajnokságot, hiszen az alapszakaszból eltelt kilenc játéknap után nyolc győzelemmel és egy vereséggel a tabella második helyén állnak a kiemelt bajnokság A-csoportjában. A szakmai igazgatót, Dinnyés Attila értékelte az U18-asok teljesítményét. „Nagyon örülünk a juniorok jó szereplésének, magabiztosan menetelnek, csupán a Rátgéber Akadémiától kaptak ki. Sajnos néhány hete, a bajnokság közepén elment a csapattól az egyik meghatározó játékosunk, az irányítónk, de az eddig látott kiemelkedő csapategység mindenképpen bizakodásra ad okot a továbbiakra is. Mindenki keményen dolgozik, és ez látszik a tehetségeink fejlődésén: Matejovics Máté például meghívót kapott az U18-as válogatott legutóbbi összetartására. Emellett Pintér Dávid játékán is abszolút látszik az előrelépés, egyelőre ő még nem tagja a korosztályos válogatottnak, de úgy érzem, a jelenlegi formájában mindenképpen megüti azt a szintet, hogy számításba vegyék ott – nyilatkozta Dinnyés az Utánpótlássportnak.

Remekelnek a MAFC juniorjai Fotó: Tökölyi Csaba / mafcbasket.hu
Remekelnek a MAFC juniorjai Fotó: Tökölyi Csaba / mafcbasket.hu
A Lakits András vezette U18-as együttes évről évre jól teljesít. Idén tavasszal csak az utolsó szakaszban, a keresztjátékban maradtak le az országos döntőről. „Bízom benne, ebben az évadban elkerül minket a covid, mert tavaly elég rosszul jöttünk ki belőle. Amikor éppen elkapták a fonalat a fiúk, több játékosunk is megbetegedett, majd nagyon nehezen szedte össze magát a csapat. Az előző szezonban talán emiatt sem sikerült bejutni a legjobb nyolcba, viszont azzal, hogy végül megnyertük a B-döntőt, a kilencedik hellyel szépen zártunk. Ráadásul mindezt egyetlen 2003-as játékossal értük el, a többiek mind fiatalabbak voltak." A mostani remek idénykezdet után ezúttal az országos döntőbe is odaérhetnek. „Nem lesz könnyű beverekedni magunkat a legjobb nyolcba, mert rendkívül kiegyenlített a mezőny, sok a szoros meccs. Továbbá még csak most jön majd a java az odáig vezető úton: még az alapszakaszból is fontos bajnokik vannak hátra, illetve ezután jön a rájátszás. Mindenesetre jó szériát kapott el a csapatunk.” A juniorok zöme az U20-as bajnokságban is rendre szóhoz jut, sőt meghatározó szerepet vállal. Pillanatnyilag 11-1-es mérleggel vezetik a piros csoport tabelláját. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.