UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-12-30 09:46

Jégkorong: menet közben törölték az U20-as vb-t a koronavírus-fertőzések miatt

Miután szerdán újabb két találkozót nem tudtak megrendezni a koronavírus-fertőzések miatt, a szervezők véget vetettek a Kanadában zajló U20-as jégkorong-világbajnokságnak.

A teljes junior (U20-as) jégkorong-világbajnokságot törölték, miután a kanadai tornán egyre több játékos és hivatalos személy lett koronavírusos – írja az MTI.

Menet közben törölték az U20-as vb-t koronavírus-járvány miatt Fotó: Jason Franson/CP
Menet közben törölték az U20-as vb-t koronavírus-járvány miatt Fotó: Jason Franson/CP
A nemzetközi szövetség (IIHF) szerdán este közölte, hogy az orvosi bizottság ajánlására a résztvevők egészségének és biztonságának érdekében nem folytatódik az Edmontonban és Red Deerben zajló vb. Eddig kilenc találkozót tudtak megrendezni három nap alatt. Először a címvédő amerikai válogatott mérkőzését kellett törölni kedden, majd szerdán újabb két találkozó maradt el. Az IIHF vezérkara szerint ezáltal már sérülne a torna sportszerűsége, ezért a rendezvényt lemondják. Luc Tardif, az IIHF elnöke elmondta, hogy a tíz csapat teljes biztonságban érkezett meg még karácsony előtt Kanadába, és a helyszínen is szigorúak voltak az előírások, ennek ellenére egyre többen produkáltak pozitív Covid-tesztet. Most pedig arra kell összpontosítaniuk, hogy mindenkit épségben hazajuttassanak. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.