- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vívás: világkupákkal kezdik az évet a juniorok

Január második hétvégéjén már meg is kezdik az idei nemzetközi szereplésüket a juniorkorú vívók. A korosztály kardvívói számára Budapesten pénteken és szombaton, a párbajtőrözői részére az olaszországi Udinében szombaton és vasárnap rendeznek világkupaversenyt (fiúknak és lányoknak egyaránt).

Büki Lili nemrégiben ezüstérmes lett Luxemburgban Forrás: hunfencing.hu [1]

Büki Lili nemrégiben ezüstérmes lett Luxemburgban  •  Forrás: hunfencing.hu

A magyar fiatalok bizakodva várhatják az újabb megméretésüket, hiszen az elmúlt év végén is jó teljesítménnyel rukkoltak elő a hasonló seregszemléken. A legkiemelkedőbb sikert december elején a junior kardozólányok érték el a lengyelországi Sosnowiecben rendezett világkupaversenyen azzal, hogy Battai Sugár Katinka, Szűcs Luca, valamint Keszei Kíra sorrendben elfoglalták a dobogót, és ugyanekkor szerzett bravúros ezüstérmet a párbajtőröző Büki Lili is a luxemburgi vk-viadalon.

Az év ezen szakaszában természetesen élesedik a harc hazai korosztályos ranglistákon. Az első négy helyezett majd az újvidéki Eb-re, az első három a dubaji vb-re készülhet, amennyiben a járványhelyzet nem szól közbe, mint tette azt az előző évadban.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon