UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-01-06 09:06

Labdarúgás: számos fiatal várhatja bizakodva az NB I-es folytatást

Bár csapataik az őszi szezonban nem minden esetben teljesítettek az eredeti terv szerint, az NB I-es fiatal labdarúgók körében mégis nagy várakozás előzi meg a közelgő folytatást.

Továbbra sem árasztják el az ifjú magyar tehetségek a labdarúgó NB I-et, a szerencsések közül viszont az őszi szezonban többen is meggyőző teljesítményt nyújtottak, csapatuk alapemberévé váltak.

Skribek Alen ismét Felcsúton bizonyíthat Forrás: pfla.hu
Skribek Alen ismét Felcsúton bizonyíthat Forrás: pfla.hu
Az elmúlt hónapok produkciói a téli jövés-menésre is hatással voltak: klubot váltott a nyár óta zalaegerszegi színekben bizonyító Skribek Alen (20), akit egyesülete, a Puskás Akadémia rendelt vissza január elején. Az utánpótlás-válogatott támadó két gólt szerzett eddig a 2021-22-es kiírásban, emellett öt asszisztot is jegyzett – a támadásépítések során a zalaiak egyik legveszélyesebb játékosa volt. A szélső – ha nem történik további változás a játékjogát tekintve – mostantól a felcsútiak színeiben bizonyíthat, akár az egyre többet játszó Komáromi György (19) oldalán; a kérdés, hogy a ZTE-s időszakához hasonló mennyiségű lehetőséget fog-e kapni a „hazatérése” után. Ha kapott bizalomról beszélünk, a Gyirmót FC Győr középpályása, Radics Márton sem panaszkodhat, akinek a frissen feljutó csapat alapembereként bőven kijutott az NB I-es őszi játékidőből. A húszéves játékos – a felnőttmezőnyben lejátszott percek mennyiségének ellenére – már több mint két éve hiányzik az utánpótlás-válogatott keretekből, ezen pedig nem titkolt célja, hogy változtasson. Ha így folytatja, nagy esélye lesz rá, hogy sikerüljön. De hogy a „fiatalabbakról” se felejtkezzünk el: bár a felnőttek közötti folyamatos játéklehetőségre a következő hetekben, hónapokban talán még nem érdemes számítaniuk, a legifjabbak között is voltak, akik letették a névjegyüket. Az MTK Budapest 17 éves reménységével, Vancsa Zalánnal kapcsolatban egyre sűrűbben jelennek meg külföldi vonatkozású átigazolási pletykák, ami nem csoda, hisz az első csapatban kiegészítő emberként is jól szerepelt, ráadásul már az első NB I-es gólját is megszerezte az ősszel. Érdemes figyelni a 17. életévét néhány napja betöltő Bakti Balázsra (Puskás Akadémia) és a Budapest Honvéd színeiben történelmet író (első 2005-ös születésű spíler a felnőttélvonalban) Szűcs Tamásra is, akikről nagy valószínűséggel szintén sokat fogunk hallani a közeljövőben. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.