UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-01-07 14:52

Labdarúgás: az U14-es és az U15-ös korosztály sem pihent az ősszel

A legidősebb utánpótláskorosztályokhoz hasonlóan az U15-ös és az U14-es labdarúgók sem pihentek az ősszel. Az élboly állása nagy eltéréseket mutat a két kiemelt csoportban: míg az előbbiben kiélezett csata folyik az első helyért, addig az utóbbiban – kis túlzással – már most bajnokot avathatunk.

Érdekes statisztika, de amióta a hazai U15-ös labdarúgó korosztály első osztályú bajnokságát nem osztják fel keleti és nyugati csoportra, máig töretlen sormintát figyelhetünk meg: a 2015-16-os évadtól kezdődően folyamatosan váltakozva a Budapest Honvéd akadémistái vagy a Puskás Akadémia növendékei ünnepelhetik a tavaszi szezon végén az aranyérmet.

A Ferencvárosi TC U15-ös gárdája gólt ünnepel Forrás: fradi.hu
A Ferencvárosi TC U15-ös gárdája gólt ünnepel Forrás: fradi.hu
Az elmúlt években senki sem tudott beleszólni a két klub korosztályos versengésébe, az U15-ös kiemelt csoport 2021-22-es kiírásában viszont könnyen lehet, hogy megszakad az imént említett sorozat: a téli szünetre első helyen a Ferencvárosi TC fiataljai vonulhattak, őket az ETO FC Győr és a DVSC futballistái követik, mindössze egy ponttal lemaradva. Nyugodtak azonban ők sem lehetnek, mivel ott van a nyomukban a Puskás Akadémia és az ötödik helyezett Budapest Honvéd-MFA, ráadásul utóbbit is mindössze három egység választja el a tabella csúcsától. Sűrű az élmezőny, így nem nehéz megállapítani, hogy izgalmas tavasz elé néznek a bajnokság tagjai. A kiírás legjobb gólvágói között szintén ferencvárosi első helyet találunk: a Paksi FC ellen mesterhármast jegyző Hajdu Bálint kilenc találattal vezet.
A Budapest Honvéd-MFA U14-es csapata Forrás: honvedfc.hu
A Budapest Honvéd-MFA U14-es csapata Forrás: honvedfc.hu
Az eggyel fiatalabbak kiemelt csoportjában hasonlóan szoros versenyfutásról már nem lehet beszámolni, hiszen a Budapest Honvéd-MFA korosztályos gárdája tizennégy forduló után harmincnyolc pontot szerezve vezet – a Bogdánfi Márton által irányított együttes veretlen maradt az ősszel, tizenkét győzelem mellett két döntetlen áll a neve mellett. Az éllovas kispestieket a második helyen álló Ferencvárosi TC U14-es gárdája huszonkét egységgel követi. Nem mindennapos, hogy dobogós helyen álló csapatnak mínuszos a gólkülönbsége, a Várda Labdarúgó Akadémiának azonban összejött ez a „bravúr”: bár az együttes a harmadik pozícióban fordul rá a tavaszi szezonra, a gólaránya 20:31 – az egyik legrosszabb a mezőnyben. A Honvéd mögötti állás azonban rendkívül sűrű, nincs rajtuk kívül olyan gárda, amely több meccsen tudott volna nyerni, mint amin pontot veszített. Az U14-es gólvadászok listája szorosan alakul: Bokros Bertold (FTC), Kis Attila (DVTK) és Nyikos Botond (DVSC) is tíz találattal áll az élen. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.