UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-01-08 16:55

Röplabda: a hetedik helyen zárt az U18-as fiúválogatott a maribori MEVZA-tornán

A Jókay Zoltán vezette U18-as fiú röplabda-válogatott győzelemmel fejezte be Ciprus ellen, így a hetedik helyen végzett – az Eb-selejtezők első fordulóját jelentő – szlovéniai MEVZA-tornán.

Január 6-8. között a szlovéniai Mariborban szerepelt MEVZA-tornán az U18-as fiú röplabda-válogatott, ahol a csoportkörben – sorrendben – az osztrákokkal, a szlovénekkel és a horvátokkal találkozott Jókay Zoltán szövetségi edző együttese.

Hetedik lett az U18-as fiúválogatott Mariborban Forrás: MRSZ
Hetedik lett az U18-as fiúválogatott Mariborban Forrás: MRSZ
A nyitónapon a mieink előbb 3:0-ra (–17, –24, –16) kikaptak az osztrákoktól, majd hasonló arányban (–18, –19, –18) alulmaradtak a házigazda, Európa-bajnok szlovénokkal szemben is, így – még az utolsó csoportmeccs előtt – eldőlt, hogy a magyar csapat az alsóházban folytatja. A második játéknapon – a szintén nyeretlen – horvátok következtek, akikkel drámai, ötjátszmás csatát vívott a válogatott. Már 2:0-ra is vezettek a horvátok, majd Varga Péter vezérletével kiegyenlített a piros-fehér-zöld alakulat. Ezt követően a döntő szett végül a déli szomszédaink javára dőlt el (–22, –19, 16, 17, –13). Ezt követte pénteken az 5-8. helyért zajló keresztjáték első mérkőzése a szlovákok ellen. Csak játszmagyőzelemre futotta a mieinktől, Jókay Zoltán tanítványai 3:1-re vereséget szenvedtek (–21, 20, –17, –19). Mindezek után a szombati zárónapon jöhetett a helyosztó a hetedik helyért; Ciprus volt az ellenfél. A magyar válogatott szerezte meg a vezetést (25-18), azonban a következő két játszma a szigetországi csapaté lett (23-25, 21-25). Ekkor ismét magukra találtak a fiúk, és 25-15-re behúzták a negyedik etapot, majd a döntő szakasz szoros végjátékot hozott, végül 15-13-ra a magyarok győztek. Akik ezzel a hetedik helyen fejezték be a maribori MEVZA-tornát, vagyis az Eb-selejtezők első fordulóját. Az európai szövetség egyelőre nem határozott arról, hogy hivatalosan hány csapat jut tovább az Eb-selejtezők második körébe. Az első négy biztosan folytathatja áprilisban, azonban lehet a magyarok is lehetőséget kapnak még a pótselejtezőkben. Eközben az U17-es leányválogatott Zadarban játszik MEVZA-tornán, ahol Kőnig Gábor játékosai csoportmásodikként továbbjutottak, és a szombat esti elődöntőben Szlovénia vár rájuk.

U18-AS FIÚVÁLOGATOTT KERETE: Zarka Márton, Cziczlavicz Dávid, Varga Péter, Sütő Kristóf, Szabó Máté, Kövessy Kristóf, Boldizsár Péter, Tóth Kristóf, Székely Péter, Eperjesi Richárd, Tóth Gábor, Tepszis Ákos. Szövetségi edző: Jókay Zoltán

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.