UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-01-10 14:54

Labdarúgás: Zsóri Dániel élete a csillogás után

A 2019 szeptemberében Puskás-díjat nyerő Zsóri Dánielre nehéz időszak várt a kitüntetés átvétele után, a fiatal labdarúgó azonban tavasszal a Zalaegerszeg színeiben szintet lépni az NB I-ben. A 21 éves támadóval kapcsolatban egykori edzője, Csizmadia Csaba nyilatkozott.

Nagyot fordult a világ 2019-ben az akkor 18 éves Zsóri Dániellel, akit Puskás-díjjal tüntettek ki a Ferencváros ellen szerzett, ollózós gólja miatt. A fiatalra a siker ellenére nehéz időszak várt, a DVSC után játszott a Mol Fehérvár, a Budaörs és a Budafok színeiben, időközben pedig komoly sérülés is hátráltatta.

Zsóri Dániel a Puskás-díjjal Fotó: Micheller Szilvia
Zsóri Dániel a Puskás-díjjal Fotó: Micheller Szilvia
„Minden beszélgetésünkből az jött át, hogy él-hal a labdarúgásért, ugyanakkor a Puskás-díj utáni időszak kicsit megviselte – mondta a Nemzeti Sportnak Csizmadia Csaba, aki az előző idényben a Budafok vezetőedzőjeként együtt dolgozott a futballistával, és a mai napig jó viszonyt ápolnak egymással. – Rangos díjat nyert meg, de emiatt az elvárások is megnőttek vele szemben, illetve olyan támadásokat is kapott, amelyekre egyáltalán nem szolgált rá, eleinte nem is tudta, mihez kezdjen a sok rosszindulatú megnyilvánulással. Olykor akarva-akaratlanul is eljutottak hozzá az internetes hozzászólások, a kommentek, és nem értette, miért támadják annyian, amikor semmi rosszat sem csinált. Nem tudta, mivel érdemelte ki a negatív megítélést. Nekem úgy tűnt, az emberek többségében nem tudatosult, hogy a Puskás-díjat a legszebb gólt szerző játékos kapja, nem pedig a világ legjobbja. Ehhez képest az ifjú labdarúgó úgy érezte, hogy az elismerés után minden fordulóban bombagólt várnak tőle, és azt, hogy váltsa meg a világot. Mivel nagyon fiatal és nagyon érzelmes játékosról van szó, kezelni kellett a helyzetet. Többek között azzal nyugtattam, hogy csinálja utána, aki tudja. Nehogy már ő érezze rosszul magát, amiért megkapta a díjat. Úgy érzem, mostanra túljutott ezeken a nehézségeken.”      A futballista mentalitására és munkamoráljára Budafokon sem volt panasz, ám hamar kiderült, az elvárások mellett másik problémát is orvosolni kell: a gyerekként is lobbanékony természetű futballistát már a második fordulóban kiállították. „Kevés olyan futballistával dolgoztam, aki ennyire szenvedélyes lenne, de éppen ez üthet vissza, ha túlcsordul az a bizonyos pohár  – folytatta a szakvezető. – Az első mélyebb beszélgetésünk a második forduló után volt, akkor próbáltunk megfejteni, mi okozza nála ezt a hirtelen dühkitörést. Edzéseken is rendre hergelte magát, ha nem sikerült valami, ez pedig a koncentráció rovására ment. Próbáltuk megértetni vele, hogy kezelnie kell az érzelmeit, és ez később többnyire sikerült is. Összességében élveztem vele a közös munkát, sajnálom, hogy a márciusi keresztszalag-szakadása után éppen az idény legfontosabb szakaszára veszítettük el.”      Az elmúlt napokban a fiatal a Mol Fehérvár kölcsönjátékosaként fél évre a Zalaegerszeg együtteséhez került, ahol tavasszal bizonyíthatja, nem érdemes őt leírni. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.