UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-01-12 11:33

Labdarúgás: a magyarok vesztét okozó Armando Broja a Premier League-ben is szárnyra kapott

Már öt Premier League-gólnál jár a Southampton labdarúgócsapatában a 20 éves Armando Broja, aki tavaly kétszer is meccset nyert az albánoknak a magyarok elleni vb-selejtezőn.

A 20 éves Armando Broja neve ismerősen csenghet a magyar futballszurkolók számára, még ha a fiatalhoz fűződő emlékek nem is a legkellemesebbek közé sorolhatók. Tavaly a magyar válogatott Elbasanban és a Puskás Arénában is az ifjú csatár góljával kapott ki 1–0-ra az albánok elleni vb-selejtezőjén, búcsút intve azzal a reális továbbjutási esélyeinek.

Armando Broja a Premier League-ben is szárnyra kapott Fotó: Árvai Károly
Armando Broja a Premier League-ben is szárnyra kapott Fotó: Árvai Károly
Broja karrierje azóta felfelé ível. A támadó a Chelsea kölcsönjátékosaként az ugyancsak az angol Premier League-ben szereplő Southamptonban remekel, és kedden már az ötödik gólját szerezte a bajnoki évadban. Broja a Brentford hazai pályán történő 4–1-es legyőzéséhez csapata harmadik találatával járult hozzá, miután a saját térfeléről indulva vezette végig a labdát az ellenfél kapujáig, majd lőtte ki a hosszú sarkot. A Tottenham Hotspur és a Chelsea akadémiáján nevelkedő futballista 2020 márciusában egy alkalommal, az Everton elleni bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Chelsea-ben, majd a holland Vitesse-hez került kölcsönbe. Az Eredivisie-ben 30 meccsen 10-szer volt eredményes, tavaly augusztusban pedig a Southamptonnak adták kölcsön a londoni kékek. Broja a negyedosztályú Newport County ellen 8-0-ra megnyert Ligakupa-összecsapáson rögtön két góllal debütált új együttesében, majd októberben az ő találatával nyert „A szentek” gárdája a Leeds Unitedet fogadva, amikor a fiatal először kezdett a bajnokságban. Ezt követően Broja a Burnley, a Brighton, a Crystal Palace és az említett Brentford kapuját is bevette, a Southampton pedig eddig még egyszer sem kapott ki, amikor az albán is gólt jegyzett. Nem véletlen, hogy a Premier League 11. helyén álló klub szurkolói és Ralph Hasenhüttl vezetőedző is elégedett a teljesítményével. Brit sajtóhírek szerint az osztrák tréner már azon munkálkodik, hogy Broja ne csak kölcsönben szerepeljen a csapatában, hanem végleg meg is szerezzék a támadót. Armando Broja keddi, Brentford elleni gólja 0:55-től látható: További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.