- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A tegnap tudása már nem igazi tudás

Rangjához méltó módon, teltházzal indult a Rátgéber Akadémián az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia – írja az eseményről az első napi összefoglalójában a wbasket.hu [1].

Rátgéber László a pécsi I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége [2]

Rátgéber László a pécsi I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián  •  Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

„Köszönöm a meghívást Rátgéber Lászlónak, nagyon rangos eseményt sikerült megszervezni. Megnéztem már az Akadémiát is, láttam, milyen körülmények között készülhet az utánpótlás, azt kell mondanom, ez az akadémia a legmagasabb szintet képviseli” – mondta megnyitó beszédében Michael Schwarz, a FIBA Europe edzőképzésért felelős vezetője.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke hangsúlyozta, nem törvényszerű, hogy ma itt állhatunk, hogy ma ilyen létesítmény van, hogy Pécsen, vagy a soproni akadémián ilyen színvonalon lehet dolgozni. A sportvezető hangsúlyozta, a közelmúltban voltak a magyar kosárlabdának olyan évei is, amikor jóformán nem is beszélhettünk utánpótlásról.

„Nagyon köszönöm, hogy ezt az eseményt megszervezték” – mondta Szalay.

Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora beszédében a fejlődés fontosságára hívta fel a figyelmet.

„A tegnap tudása már nem igazi tudás. Arra kérek mindenkit, ne kövesse el azt a hibát, hogy jegyzeteit a fiókba teszi és nem használja az itt elhangzottakat. Itt olyan előadók lesznek, akiktől nagyon sokat tanulhatunk” – mondta a rektor.

Fotó: Rébay Viktor [3]

Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora is előadott a Rátgéber Akadémián  •  Fotó: Rébay Viktor

A megnyitón beszédet mondott még Dr. Sáfár Sándor, az EMMI miniszteri biztosa és Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora is.

A konferencia első előadását Dr. habil. Rátgéber László tartotta, aki többek között arról is beszélt, miért fejezte be edzői pályafutását. Lúzerségről, mélységekről, a kosárlabda és a tudomány viszonyáról is beszélt a rendezvény megálmodója.

„Mi a különbség a szurkoló és az edző között? A tudomány” – jelentette ki.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [4] a sportági aloldalunkon.