UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-01-20 17:48

Gokart: Molnár Martin (13) sikeresen melegített a WSK-sorozatra

Sikerrel vette a WSK kollektív tesztjét a 13 éves gokartos, Molnár Martin, így jó előjelekkel vághat neki a hét végi, lonatói Champions Cupnak.

Az olaszországi Adrián rendezték a legerősebbnek tartott nemzetközi gokart sorozat, a WSK kollektív tesztjét. Ez a 13 esztendős Molnár Martin számára rutinfeladat volt, de jó alkalomnak bizonyult arra is, hogy egy kicsit visszaemlékezzen, mennyit fejlődött egy év alatt az OK Junior kategóriában – írja a fiatal útját egyengető MOTAM sajtóközleménye.

Forrás: Motorsport Talent Management
Forrás: Motorsport Talent Management
„Sokat erősödtem az elmúlt évben. Emlékszem, hogy tavaly ilyenkor, az első OKJ tesztemen egyfolytában a felhőket néztem, mert nem tudtam a nyakamat egyenesen tartani – emlékszik vissza az idén már a Kart Republic színeiben versenyző fiatal. – Most nem mondom, hogy a nap végére nem fáradtam el egy kicsit, de ha lehetett volna, még mentem volna. Az időeredmények jók voltak, többször szerepeltem az első ötben, de ennek itt nem nagy a jelentősége.” Molnár Martin a tavalyi első OKJ szezonjához hasonlóan idén is valamennyi WSK-futamon rajthoz áll, emellett az FIA Európa-bajnokság és a Champions of the Future-sorozat szerepel a tervei között. Ebben a három bajnokságban használnak OKJ szabvány szerint készülő gokartokat, itt kell a legerősebb ellenfelekkel is megküzdeni. A Champions Cupot az olaszországi Lonatóban rendezik meg január 23-án. „Tavaly volt már pár jó eredményem, ezeket szeretném idén felülmúlni. Felkészültem én is, a csapat is, akár holnap kezdődhetne az első verseny” – mondja bizakodva Molnár. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.