UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-01-24 13:58

Kosárlabda: 15 pontos hátrányból 15 ponttal nyert a negyedik negyedben a MAFC junior fiúcsapata

Összesen 13 mérkőzést játszottak az elmúlt héten az U14-es, U16-os és U18-as kosárlabdázók országos bajnokságaiban, köztük a MAFC junior fiúcsapatának fantasztikus fordításával.

Az Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsnek sikerült a legjobban az elmúlt hét, miután az összes pályára lépő utánpótláscsapatuk győzött – ez szám szerint öt sikert jelentett a Rátgéber Akadémiának. Eközben a MAFC nagy meccsen verte a Dombóvárt a junior fiúbajnokságban: az utolsó negyedben 15 pontos hátrányból fordítva ugyanilyen arányú győzelmet ért el a fővárosi együttes. Az MKOSZ a honlapján közzétett összeállításban sorra vette a hét történéseit.

Junior leánybajnokság

A fehér B csoportban az NKA Pécs U17/B Árvai Noémi Virág vezetésével, de leginkább kiegyensúlyozott csapatjátékára alapozva már az elejétől kezdve irányította az Atomerőmű-KSC Szekszárd elleni találkozót, és simán nyert (71-50). A vendégeknél Sámóczi Zsófia és legfőképp a 34 VAL-ig jutó Szücs Gréta nagyon kiemelkedett a többiek közül. A zöld A csoportban a Bajai NKK leginkább Pálfi Veronika és Kovács Brenda segítségével három negyedig egál mérkőzést játszott az MTK Budapest otthonában. A záró 10 perc aztán már a 39 VAL-t produkáló Kozma Lili Zoé, illetve Barbarics Tímea Magda és Vass Veronika fémjelezte fővárosiakról szólt (79-60).

Kadét fiúbajnokság

A B csoportban a Lukácsi Gábor, Balázs Barnabás, Teszárik Márton, Vajda Dávid Levente kvartett vezette NKA Pécs/A végig jobban játszott a Budapesti Honvéd SE/B-nél, semmi kétség nem fért a hazaiak győzelméhez (97-43). A Vajda mellett leginkább Mezőfi Márkra és Pap Leventére alapozó pécsiek a Soproni Tigrisek SE-t is hasonló forgatókönyvvel verték, hiába volt jó a túloldalon Tallós Levente (81-43). A C csoportban a Molnár Levente, Szabó Dominik és Oleár Ákos húzta MEAFC/A magabiztos sikert könyvelhetett el Farkas Levente vezérletével a Félegyházi TSI-vel szemben (65-45). A D csoportban pedig a MAFC/B a két páros negyedének, főleg a második felvonásnak, illetve leginkább kiegyensúlyozott csapatmunkájának köszönhetően verte a Csermely Győző és Mohácsi Zsolt Balázs vezette Monor SE-t (82-64).

Junior fiúbajnokság

A negyedik negyedben fordított a MAFC U18-as fiúcsapata Forrás: MAFC
A negyedik negyedben fordított a MAFC U18-as fiúcsapata Forrás: MAFC
Az A csoportban játszották a héten a legtöbb találkozót az összes korosztályt figyelembe véve. A Kelemen Benjamin és Luka Krkljes húzta, de több játékostól is hasznos produkciót kapó NKA Pécs/A az első félidőben eldöntötte az Óbudai Kaszások/A elleni találkozóját, hiába volt jó a fővárosi együttesnél Dócs Benedek András (55-84). A Szabó Máté vezetésével MAFC az első félidőben megalapozta, a harmadik negyedben bebiztosította győzelmét Zsíros Akadémia Kőbánya/A otthonában (48-70). A hét legérdekesebb találkozóján a Reizinger Mátéval és Fehérvári Csegővel az élen Dombóvári Kosársuli KE 30 perc játék után még 15 ponttal vezetett a MAFC otthonában. 57-72-ről indult az utolsó játékrész, amelyet viszont 36-6-ra nyert Tóth Vilmos Károly és Matejovics Máté vezérletével a budapesti csapat, amely így végül 15 pontos győzelmet aratott (93-78). A B csoportban a 39 VAL-ig jutó Ságodi Róbert, valamint Magyari Kristóf húzta Debreceni KA U18/A az első félidőben szerzett 11 pontos előnyére alapozva győzött a leginkább Tóth Patrikra és Ladovszky János Lászlóra építő Kecskeméti KA otthonában (61-75). A C csoportban szoros első félidő után nagyon egyértelmű volt a Sáfrán Botond, Géringer Gergő és Heimann Gergő vezette Atomerőmű GYKSE U18/A fölénye a Nyíregyházi Sportcentrum vendégeként (69-98) – a hazaiaknál hiába játszott hasznosan Mokánszki Milán, Kazsuk Boton, Elek Marcell Ábel és Nádasi Botond is. A paksiak ezután még simábban verték az Újpest-MT/A-t Imre Milán, Ganczer Ádám Tamás, Sáfrán Botond, Heimann Gergő, Géringer Gergő és Pavlik Botond Olivér vezetésével (109-64) – az újpestieknél Ilyés Levente Ákos és Tárkányi András voltak a legjobbak. A D csoportban pedig a Bohdan Korszunszkij, Szabó Gábor, Milos Tomic és Egédi Balázs fémjelezte NKA Pécs/B győzött könnyedén a Bogdán Dávid Bence vezette KASI/A ellen (93-67). További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.