UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét karodzók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel

2022-01-28 16:02

„A legfontosabb, hogy a gyerek másnap is jöjjön edzésre” – Kemény Dénes

Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatottat három olimpiai bajnoki címhez segítő korábbi szövetségi kapitány szerint az utánpótlásedzők legfontosabb feladata, hogy a gyerek másnap is részt vegyen az edzésen.

A hét első felében a Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a három szervezet létrehozta A hónap utánpótlásedzője díjat, amelyhez kapcsolódóan átadják majd Az év utánpótlásedzője elismerést is.

Kemény Dénes A hónap utánpótlásedzője díj sajtótájékoztatóján Fotó: Mura László
Kemény Dénes A hónap utánpótlásedzője díj sajtótájékoztatóján Fotó: Mura László
A Magyar Sport Házában tartott eseményen Kemény Dénes, a Magyar Edzők Társasága mesteredzői kollégiumának elnöke is részt vett, és megosztotta gondolatait a kezdeményezésről. „Az utánpótlásedző szerepe ugyanannyira fontos, mint azé a szakemberé, amelyik majd világszintre viszi a sportolót, megtanítja győzni, és érmeket nyer vele – mondta a férfi vízilabda-válogatottat három olimpiai bajnoki címhez segítő korábbi szövetségi kapitány. – Mindkét fázis döntő. Felnőttként már nagyon nehéz az utánpótláskorból kimaradt tanulnivalókat elsajátítani. Sajnos, az utánpótlásedzők hajlamosak a lehető legtudományosabb, legsportszakmaibb munkát végeztetni a gyerekekkel, amellyel sok esetben elveszik a kedvüket. Ezért olyan kompromisszumot kell kötni, mely által a munka is jó, egyben szórakoztató marad, a fiatal pedig boldognak érzi magát a sportközegben. Az utánpótlásedzők legfontosabb feladata, hogy a gyerek másnap is jöjjön le edzésre.” Kemény Dénes az elismeréssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy: „Ezeknek a díjaknak a sajátossága, hogy mindig lesznek elégedetlenkedők, akik úgy gondolják, hogy esetleg másnak kellett volna megkapnia. De ez már pont elég ahhoz, hogy felfigyeljünk az utánpótlásedzőkre és aláhúzzuk a fontosságukat.”