UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-01-28 20:10

Jégkorong: Halász Béni már az NAHL legjobbjai között

Az egyik vezető amerikai juniorliga, az NAHL legjobbja Pennsylvaniában mutathatják meg tudásukat a játékosmegfigyelőknek. Ott lesz a jégen a 20 éves kapus, Halász Béni is.

Február 7-én és 8-án úgynevezett Top Prospects-tornát szervez az NAHL: az esemény helyszíne a pennsylvaniai UPMC Lemieux Sports Complex, a Pittsburgh Penguins otthona lesz. A liga négy divíziója 22 játékosból (13 csatár, 7 hátvéd, 2 kapus) álló válogatottakat állított össze a tornára. A divízió-válogatottak mindkét napon egy-egy mérkőzést játszanak majd.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
A hírek szerint körülbelül kétszázötven játékosmegfigyelő lesz ott a lelátókon, akik mások mellett a New Mexico Ice Wolves magyar kapusát, a 20 éves Halász Bénit is követkethetik majd. Halász az idei szezonban 27 mérkőzésen védte csapata kapuját, meccsenként 1,97-es kapott gól/meccs átlaga, ami a legjobb az egész ligában. Az eseményén a Déli Divízió csapatát erősítheti majd. A korábban korosztályos válogatott játékossal még tavaly készítettünk interjút, akkor így nyilatkozott a tengerentúli közegről az Utánpótlássportnak: „A játékolvasást és az iram felvételét emelném ki elsősorban, úgy gondolom, ennek köszönhetően sikerült ilyen jól az első szezon. Korábban mondtam, hogy itt jobban, erősebben támadják a kapusokat, mint Európában, de gyorsan felkeményedtem ehhez a szinthez, és a következő meccseken már én voltam az agresszívebb fél.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.