UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-01-28 14:53

Kosárlabda: „Meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes” – Miklós Melinda

Az Atomerőmű KSC Szekszárd színeiben már az Euroligában is rendre szóhoz juthat a 18 éves kosárlabdázó, Miklós Melinda, sőt, a legutóbbi fordulóban 40 percet játszhatott a spanyol Perfumerias Avenida ellen, és neki kellett fognia a tavalyi WNBA-döntő MVP-jét, Kahleah Coppert. A fiatal játékos a wbasket.hu-nak nyilatkozott a meccsről, amelyet végül hazai pályán hosszabbításban elbukott a remekül helytálló szekszárdi csapat.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabdacsapata tíz nap kényszerszünet után, Nikolina Milics, Dana Evans és Gereben Lívia nélkül lépett pályára a Perfumerias Avenida ellen a női Euroliga csoportkörében. Bár Zseljko Djokics tanítványai ezúttal is hatalmasat harcoltak, a bővebb kerettel játszó spanyol sztárcsapat jobban bírta a végjátékot, és a ráadásban végül négy ponttal győzött.

Miklós Melinda a spanyol Salamanca ellen is helytállt az Euroligában Forrás: FIBA
Miklós Melinda a spanyol Salamanca ellen is helytállt az Euroligában Forrás: FIBA
A 18 éves Miklós Melinda – fiatal kora ellenére – oszlopos tagja a szekszárdi gárdának, és már nemzetközi szinten is megmutathatta tudását. A Salamanca elleni mérkőzésen hatalmas feladatot szabott rá ki vezetőedzője, ugyanis a tavalyi WNBA-döntő MVP-jét, az amerikai Kahleah Coppert kellett semlegesítenie a pályán. Miklós így nyilatkozott a wbasket.hu-nak a találkozóról. „Nagyon jól éreztem magam a pályán, nemcsak támadásban, hanem védekezésben is. A fő feladatom az volt a találkozó során, hogy Kahleah Copperre koncentráljak, minél inkább vegyem ki őt a játékból. Ez nagy felelősség, de nem izgultam, inkább izgatottan vártam, hogy ekkora sztár ellen bizonyíthassak. Meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes – kihívás volt, aminek minden percét élveztem. Azt gondolom, hogy akadtak jó pillanataim, de még közel sem gondolom százszázalékosnak a teljesítményem. Továbbra is követtem el hibákat, amelyeket a jövőben mindenképpen ki szeretnék javítani” – mesélt élményeiről Miklós Melinda a szakportálnak, majd csapata értékelésével folytatta. „Nehéz időszakon vagyunk túl, hiszen a covid is elkapott minket, és csak nagyon kevesen tudtunk pályára lépni. Ennek ellenére azt gondolom, jól teljesített a csapat. Természetesen fáj a szívünk, hogy nem sikerült nyernünk, de az, hogy a Salamanca ellen ilyen színvonalú mérkőzést játszhattunk, illetve hosszabbításra kényszerítettük őket, ez is csak azt mutatja, hogy kevesen is csapatként tudunk funkcionálni. Ez igazi csapatjáték volt, bár nem lett meg az első Euroliga győzelmünk, büszkék lehetünk. Mindent pontosan végrehajtottunk, amit megbeszéltünk a felkészülés alatt, emellett pedig – számomra ez az egyik legfontosabb – élveztük a játékot.”
Miklós Melinda a tavalyi WNBA-döntő MVP-je,  Forrás: FIBA
Miklós Melinda a tavalyi WNBA-döntő MVP-je, Forrás: FIBA
Az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese péntek hajnalban indult útnak következő a Euroliga mérkőzésük helyszínére, Oroszországba, ahol ismételten az egyik tavalyi EL-döntőssel, a Jekatyerinburggal mérkőznek meg. „Elsősorban nem a meccsel kapcsolatosan vannak elvárásaim, hanem inkább a csapattal szemben. Szeretném, ha ugyanazt az arcunkat és karakterünket mutatnánk, amit a Salamanca ellen egyszer már sikerült. Miszerint nálunk sosincs vége a mérkőzésnek – mindenki a végsőkig fog küzdeni. Továbbá azt szeretném, ha mindenki élvezné a játékot, ne úgy jöjjünk le a pályáról, hogy nem adtuk ki magunkból a maximumot” – fogalmazott Melinda. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.