- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Tollaslabda: az utánpótlás áll az olimpikon Krausz Gergely fókuszában

Egyedülálló kezdeményezést indított el a tokiói olimpiára kijutó tollaslabdázó, Krausz Gergely, aki az utánpótlást a középpontba helyező országos körutat kezdett el január második felében. A japán eseményen történelmet író sportoló első férfiként képviselte a magyar színeket a sportágában, és az őszi visszavonulása óta sem tétlenkedik. A Magyar Tollaslabda-szövetség elnökségi tagjaként is dolgozó Krausz számos hazai egyesületet tervez meglátogatni a következő időszakban, hét állomást ráadásul már ki is pipált a listáján: békéscsabai, szegedi, albertirsai, seregélyesi, tapolcai, keszthelyi és budapesti fiatalokkal egyaránt találkozott és edzett, ezek mellett jó néhány tanáccsal is ellátta őket és felkészítőiket.

Nagy élmény a fiataloknak az olimpikon Krausz Gergellyel való találkozás Forrás: behir.hu [1]

Nagy élmény a fiataloknak az olimpikon Krausz Gergellyel való találkozás  •  Forrás: behir.hu

„Az, hogy Laura (Sárosi Laura, a női mezőny egyetlen magyar indulója – a szerk.) és én egyszerre képviseltük Magyarországot Tokióban, egy picit újra nagyobb reflektorfényt irányított a tollaslabdázásra itthon, ráadásul nemcsak a sportágunk berkein belül. Úgy gondoltam, ezt érdemes kihasználni, ez is közrejátszott abban, hogy megszületett a „túra” ötlete, hogy meglátogassak különböző egyesületeket az országban. Így a hazai szövetség elnökségi tagjaként jobban betekinthetek a magyar utánpótlás életébe, rengeteg tapasztalatot és információt szerezhetek a fiatalokkal kapcsolatban, és ami talán a legfontosabb, hogy remélhetőleg motiválni és segíteni is tudom őket a foglalkozással – mondja a körúttal kapcsolatban a huszonháromszoros magyar bajnok sportoló. – Az eddigi állomások alapján kijelenthetem, hogy ez jó módja annak, hogy felmérjem a klubok lehetőségeit és a munkájuk minőségét. Az elmúlt hetekben meglátogatott helyszíneken egytől egyig szívesen fogadtak, én pedig igyekeztem mindenkivel ütni, beszélgetni és tanácsokat adni a jövőre nézve. Csodát persze nem lehet tenni egy alkalommal, de próbáltam tippeket adni az edzőknek a felkészítéssel kapcsolatban is. Remélhetőleg a példámon keresztül látták a fiatalok, hogy kemény munkával milyen magasságokba lehet eljutni, hinniük kell magukban, és akkor bármi sikerülhet!”

A tapasztalatok egyértelműen pozitívak, az első turnus (amely a jövő héten Pápán fejeződik be) után pedig tavasszal folytatódik újabb állomásokkal az olimpikon túrája.

„Minden klubban játszanak olyan tehetségek, akik akár komoly eredményeket is elérhetnek a jövőben, viszont ami a legfontosabb, hogy láttam rajtuk az akaratot és az elhivatottságot, ami ebben a sportágban is elengedhetetlen. Öröm dolgozni ezekkel a fiatalokkal, ez a hozzáállás a mesterek munkáját is megkönnyíti. Ami lényeges, hogy a kicsik minél hamarabb elsajátítsák a tollaslabda alapjait; ha az teljesül, közülük is kikerülhetnek a jövő olimpikonjai.”

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.