UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-02-06 15:27

Peking 2022: remekül sikerült edzések után várja a hétfői óriás-műlesiklást Tóth Zita

Hétfő hajnalban óriás-műlesiklásban mutatkozik be a 19 éves Tóth Zita a pekingi olimpián. Egy nappal a verseny előtt jó formában érzi magát és még a pálya is kedvező lehet neki.

A vasárnapról elhalasztott férfi lesiklóverseny miatt az eredeti 3:15-ös kezdés helyett már 2:30-kor elkezdődik hétfő hajnalban a női óriás-műlesiklás selejtezője a 2022-es pekingi téli olimpián a magyar csapat egyetlen női alpesi sízőjével, Tóth Zitával.

Tóth Zitának jól mentek az edzések a pekingi havon Fotó: Molnár Ádám/Magyarock
Tóth Zitának jól mentek az edzések a pekingi havon Fotó: Molnár Ádám/Magyarock
Az utolsó tréninget követően beszélgetett vele a Vasas SC honlapja, elmondta, jó érzésekkel várja az ötkarikás bemutatkozást. „Ahogyan az elmúlt napokban, úgy ma is nagyon jól ment az edzés. Most már tényleg alig várom, hogy rajtba állhassak. A vasárnapi hivatalos gyakorláson kétszer mehettünk szabadon, és mindkettő remekül ment. A technikámnak fekszik a hóágyúzott kemény hó és szerintem a viszonylag meredek pálya lejtéséből is jól jöhetek ki.”

Tóth Zita programja a pekingi téli olimpián (magyar idő szerint):  február 7., 02:30: óriás-műlesiklás február 9., 03:15: műlesiklás

További korosztályos hírek SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.