UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-02-10 14:33

Cselgáncs: díjat alapított a KSI szakosztálya – a legjobb utánpótláskorú kapja a Hetényi-vándorserleget

A Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület (KSI) elnöksége januári ülésén döntött a Dr. Hetényi Antal Gábor-vándordíj létrehozásáról: az elismerést minden évben az egyesület cselgáncsszakosztályának legkiemelkedőbb utánpótláskorú versenyzője kaphatja majd meg.

Dr. Hetényi Antal Gábor alapította 1983-ban a KSI cselgáncsszakosztályát, majd csaknem negyven éven át dolgozott az egyesületben edzőként, szakosztályvezetőként. Ez idő alatt számos utánpótláspótlás világ- és Európa-bajnoki címet szereztek versenyzői, több sportolója az olimpián is pontszerző helyen végzett – írja a ksi.hu. Versenyzőként a magyar cselgáncs első olimpiai pontszerzője volt, 1972-ben Münchenben, amikor az ötödik helyen végzett. A nyolcadik danos dzsúdómester nyugdíjas éveiben sem szakadt el a sportágtól és az egyesülettől – aktívan figyelemmel követi, szaktanácsadóként segíti a szakosztály, és Horváth István Dávid szakosztályvezető napi munkáját.

A KSI legjobb fiatal dzsúdósa kapja a Hetényi-vándorlserleget mostantól minden évben Forrás: ksi.hu
A KSI legjobb fiatal dzsúdósa kapja a Hetényi-vándorlserleget mostantól minden évben Forrás: ksi.hu
A KSI a minap új díjat alapított, amelyet Dr. Hetényi Antal Gáborról nevezett el, és mostantól minden esztendőben a klub legjobb korosztályos cselgáncsozója kapja meg az elismerést. Az elnökség három célt fogalmazott meg a díj létrehozásakor: egyrészről olyan nívós díj létrehozása volt a cél, amely szakmai kompetenciák alapján van odaítélve, emellett az adott évben legkiemelkedőbb utánpótláskorú versenyző részére, továbbá ápolja a dr. Hetényi Antal Gábor által lefektetett hagyományokat és működést, de célként szerepel az is, hogy a díj névadója aktívan vegyen részt a továbbiakban is a szakosztály működésében. A vándordíjat azok a versenyzők kaphatják meg, akik rendszeresen részt vesznek a cselgáncsszakosztály edzésein, sportolói odaadásukkal kivívják az edzőik és sporttársaik figyelmét. Példamutató életvitelükkel és kiemelkedő teljesítményükkel öregbítik a KSI és a szakosztály hírnevét, határon innen és túl. Számít továbbá a versenyző tanulmányi eredményessége és fejlődési pályája is. A díjat az egész éves munka alapján decemberben ítélik oda. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.