UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-02-16 14:17

Short track: megnyerte a B-döntőt, így hatodik lett a Nógrádi Bencével (19) felálló férfi váltó Pekingben

Nagy hajrá után megnyerte a kisdöntőt, így végül a pontszerzést jelentő hatodik helyet szerezte meg a 19 éves Nógrádi Bencét is soraiban tudó magyar rövid pályás férfi gyorskorcsolyaváltó a pekingi téli olimpián.

A múlt hét pénteken rendezett elődöntőben nem sikerült A-döntőbe jutnia a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának a pekingi téli olimpián, az 5000 méteres versenyszám után pedig komoly visszahangot okozott Liu Shaolin Sándor és a csapatmenedzser Bánhidi Ákos nyilatkozata, amelyben az egység mindössze 19 éves tagjának, Nógrádi Bencének a teljesítményére is kitértek.

Hatodik helyen zárta a magyar férfiváltó a pekingi olimpiát Fotó: Árvai Károly
Hatodik helyen zárta a magyar férfiváltó a pekingi olimpiát Fotó: Árvai Károly
A B-döntő napján, szerda délelőtt kiderült, hogy a csapat ugyanabban a felállásban, tehát Nógrádival a jégen küzdhet a kettes számú finálé első helyéért, ami összességében a hatodik helyet jelentette volna a magyaroknak – kivéve, ha az A-döntőben kizárás történik. A váltó végül a verseny első két harmadában a második-harmadik helyen korcsolyázott, először 13 körrel a vége előtt élre tudott állni. A sorrend ezután is változott, szerencsénkre legutoljára Liu Shaolin Sándornak köszönhetően, aki meg tudta előzni a hollandok utolsó emberét néhány méterrel a célvonal előtt. A futamot követően csapattársai mellett Nógrádi Bence is nyilatkozott. „Ez a futás most jobban sikerült, a taktika, amit ebben a futamban alkalmaztunk sokkal inkább benne van a lábamban – élveztem a versenyzést. Örülök neki, hogy a tagja lehetek ennek a váltónak – mondta a 19 éves sportoló. – Nehéz volt lelkileg az utóbbi pár nap, de úgy érzem, sikerült kijönnöm ebből a nehéz helyzetből. Rengeteg ember keresett az elődöntő után, ami nagyon sokat segített; ezúton is szeretném megköszönni a támogatást. Mindössze egy éve edzem Sanyiékkal, így nekem ez az olimpia ajándék volt.” A kisdöntőt követő, A-jelű fináléban nem történt kizárás (az első helyen a kanadai váltó végzett), így a magyar összeállítás összetettben a pontszerzést jelentő hatodik helyet szerezte meg. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.