UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-02-18 18:53

Cselgáncs: Özbas Szofi bronzérmes a tel-avivi Grand Slam-versenyen

A 20 éves cselgáncsozó, Özbas Szofi a harmadik helyen végzett a 63 kilósok mezőnyében a Tel-Avivban zajló Grand Slam-verseny második napján.

A tokiói olimpiát is megjárt, az utánpótlás-kategóriákban gyakorlatilag mindent megnyerő 20 éves dzsúdós, Özbas Szofi ötödik kiemeltként vágott neki az idei első nemzetközi versenyének, a tel-avivi Grand Slam-viadalnak, így az első fordulóban (a legjobb 32 között) erőnyerő volt, majd a nyolcaddöntőben a junior Európa-bajnok és vb-ezüstérmes izraeli Kerem Primóval vívta a nyitómeccsét.

Özbas Szofi harmadik lett az izraeli Grand Slam-versenyen Fotó: IJF / Gabriela Sabau
Özbas Szofi harmadik lett az izraeli Grand Slam-versenyen Fotó: IJF / Gabriela Sabau
A Budapesti Honvéd SE kiválósága a hazai környezetben versenyző rivális ellen hosszabbításban kiharcolta a győzelmet. Ezután a világranglista 13. helyén álló Özbas a francia Manon Deketerrel (30.) csapott össze a legjobb nyolc között. A magyar lány ezúttal ipponnal kikapott, a vigaszágon folytathatta, ahol a világranglista harmadik, venezuelai Anriquelis Barrios várt rá, aki a tavalyi budapesti vb-n és a tokiói olimpián egyaránt ötödik lett. Hiába állt a rutin a 28 éves Barrios oldalán, nem tudott mit kezdeni Szofi taktikájával. Emiatt a dél-amerikai három intést is összeszedett, így idő előtt véget ért az ütközet – jöhetett a bronzmérkőzés. A harmadik helyért a junior Eb-bronzérmes, olasz Nadia Simeolit (74.) kellett legyőzni. Az esélyesebb magyar versenyző vazarival már az elején megszerezte a vezetést, amelyet egészen a végéig megőrzött, ezzel az övé lett az áhított bronzérem. Özbas Szofi másodszor állhat fel a dobogóra Grand Slam-versenyen. Először a 2020-as budapesti GS-eseményen szerzett – hasonlóan – bronzot. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.