UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-02-19 09:00

Sportlövészet: 10 méteren avattak korosztályos bajnokokat

A sportlövők százhalombattai 10 méteres országos bajnokságának első két napján az ifjúsági és a juniorkorú versenyzők mérték össze a tudásukat.

A sportlövők százhalombattai 10 méteres országos bajnokságának első két napja az utánpótlásról szólt, hiszen csütörtökön a junior, pénteken az ifjúsági légpuskás és légpisztolyos ígéretek küzdöttek meg az érmekért.

A junior légpuskás fiúk döntője is szorosan alakult Forrás: MSSZ
A junior légpuskás fiúk döntője is szorosan alakult Forrás: MSSZ
Az első napon a junior lányok között nem történt nagy meglepetés. A légpisztolyos döntőt az alapversenyben is magabiztosan első (577) Jákó Miriam nyerte 239 kört lőve Varga-Zalay Babett és Szakács Tünde előtt. Ebben a számban ezt a hármast láthatjuk majd a márciusi, norvégiai junior Eb-n is. A légpisztolyos fiúk versenyében Nagy Bálint és Rédecsi Máté 570 körrel első, valamint második helyen jutott a döntőbe, melyben némi meglepetésre már Tóth Braun Márton bizonyult a legjobbnak, és 233.4 körrel Rédecsi és Nagy előtt szerzett aranyat. A junior lányok légpuskás alapversenyében Bajos Gitta zárt az élen (628.6), ám a döntőben a második hellyel kellett megelégednie, miután az olimpikon Mészáros Eszter hat tizeddel megelőzte, és győzött 249.7 körrel. A dobogó harmadik fokára Storcz Júlia állhatott fel. A fiúknál a remek napot kifogó Dénes András a döntőben 250.8 körig jutott, ezzel bajnoki címet szerzett Csendes Dávid és Török Ferenc előtt. A kvalifikációt megnyerő Kálmán Bálint (623.6) a negyedik lett. Pénteken az ifjúsági korosztályban a légpisztolyos mezőnyben Kálóczi Regina (375) és Szalma Bence (376), a légpuskásban Tóth Anna (414.4) és Csendes Dávid (417.1) ünnepelhetett bajnoki címet. A juniorok számára továbbá mix versenyt is rendeztek. Itt a légpisztolyos megméretést az öttusában is kimagaslóan teljesítő Dulai Kinga és Nagy Ákos, a légpuskásban Nagybányai-Nagy Anna és Török Ferenc nyerte. Az országos bajnokságon szombaton és vasárnap a felnőttversenyeket rendezik, ám a mezőnyökben ugyanúgy ott lesznek a legjobb utánpótláskorúak is. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.