UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-03-02 17:07

Akrobatikus torna: csütörtökön rajtol a korosztályos világbajnoksággal felérő bakui nemzetközi verseny

Március 3. és 6. között Azerbajdzsán fővárosa, Baku ad otthont az akrobatikus tornászok nemzetközi szövetség által rendezett világszintű korosztályos bajnokságának (a korábbi években még hivatalos világbajnokságnak hívták az eseményt), amelyen a magyar szakág négy egységgel vesz részt.

A 12-18 évesek korcsoportjában a Balance ATC kettőse, Vass-Kovács Kamilla és Lovász Eszter, valamint az FTC duója, Paunoch Izabella és Molnár Jázmin képviseli a magyar színeket az utánpótláskorú akrobatikus tornászok csütörtökön kezdődő bakui – világbajnokság szintű – nemzetközi versenyén. (A nemzetközi szövetség a korábbi években még hivatalos világbajnokságnak nevezte a viadalt.)

Négy egység képviseli a magyar színeket Bakuban Forrás: FIG
Négy egység képviseli a magyar színeket Bakuban Forrás: FIG
A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint a női trió versenyszámban Horváth Léna, Monori Janka, Sztojka Zsófia (BASE) és a Benyó Gerda, Borbély Ninetta, Taczmann Luca (Balance ATC) szintén a fent említett korosztályban indul Azerbajdzsánban. Vincze Gábor, az akrobatikus torna szakági vezetője kiemelte: mivel a lányok még fiatalnak számítanak a korosztályban, esetükben a rutinszerzés mellett a tisztes helytállás a cél, konkrét helyezést tekintve szeretné, ha a középmezőnyben végeznének a mieink. Azt, hogy pontosan mikor mutatják be gyakorlataikat, még nem tudni, ugyanis az orosz-ukrán konfliktus miatt az ukrajnai egységek nem tudtak elutazni a versenyre, illetve a pandémia miatt is több ország sportolói nem tudnak részt venni a viadalon. A szakember hozzátette, a körülményekre nem lehet panasz, minden kifogástalan a szervezők részéről. „Népes viadal előtt állunk, az már biztos, igaz ez úgyis, hogy a pandémia és a sajnálatos ukrán helyzet miatt néhány egység nem lehet itt. A körülmények elsőrangúak, nem lehet semmiféle panaszunk. Ami minket illet, a korosztályváltás miatt az egységeink nagyon fiatalok a tizenkettő-tizennyolcas korcsoportban, ezzel együtt remélem, az elvárásaimnak megfelelően tudnak teljesíteni a lányok" – nyilatkozta Vincze Gábor a MATSZ honlapján.

Részletes program, FIG által rendezett világszintű korosztályos bajnokság, Akrobatikus torna, Baku (helyi idő szerint): Március 3. selejtezők, 1. nap; 10:00-19:20, 12-18-as korcsoport (statikus és dinamikus gyakorlatok) Március 4. selejtezők, 2. nap; 9:45-20:13, 12-18-as és 13-19-es korcsoport (statikus és dinamikus gyakorlatok) Március 5. selejtezők, 3. nap; 10:00-16:40, 13-19-es korcsoport (statikus és dinamikus gyakorlatok) Március 5. döntők, 1. nap; 17:00-20:15, 12-18-as korcsoport Március 6. selejtezők, 4. nap; 10:00-13:12, 13-19-es korcsoport (statikus és dinamikus gyakorlatok) Március 6. döntők, 2. nap; 16:00-19:30, 13-19-es korcsoport

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.