UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-03-04 17:09

Cselgáncs: fiatal magyar csapat szerepel a prágai felnőtt European Openen

Több mint 500 résztvevővel rendezik meg a hét végén a felnőtt cselgáncsozók prágai European Open-viadalát, a népes mezőnyben nyolc fős – köztük hét utánpótláskorúval – rendkívül fiatal magyar csapat indul.

Előzetesen 42 ország 546 dzsúdósa nevezett a prágai European Open-viadalra. Ez a létszám még nagyobb lehetett volna, ám az ukrán válogatott végül visszavonta jelentkezését, ahogyan – az IJF engedélye ellenére – távol maradnak az orosz versenyzők is – írja a judoinfo.hu.

Szombaton lép tatamira a junior Eb-bronzérmes Szegedi Dániel Prágában Forrás: EJU
Szombaton lép tatamira a junior Eb-bronzérmes Szegedi Dániel Prágában Forrás: EJU
Ami jó hír: a nemzetközi cselgáncsban is érezhető, hogy enyhül a koronavírus-járvány okozta sokk, ezt fényesen mutatja, milyen nagy az érdeklődés a prágai verseny iránt. Tavaly ilyenkor 23 ország 270 indulója szerepelt a cseh fővárosban, most ennek a duplájával számolhatunk. A prágai tatamin egy évvel ezelőtt taroltak a mieink, három arany-, egy ezüst- és két bronzérem szerzett a magyar válogatott. Ezúttal szerényebb célkitűzéssel, de legalább olyan elszántsággal lépnek majd küzdőtérre válogatottjaink, és a hét utánpótláskorúval felálló nyolc fős, fiatal csapat képviseli majd a magyar színeket.

A magyar csapat FÉRFIAK 60 kg: Feczkó Csanád (21 éves; Rákosvidéke Hajtós DSE) 66 kg: Szatmári György (20 éves; MTK Budapest) 73 kg: Tóth Botond (21 éves; MTK Budapest), Szegedi Dániel (19 éves; Ceglédi VSE) 81 kg: Nerpel Gergely (21 éves; TFSE) NŐK 52 kg: Gyertyás Róza (20 éves; Koroncó-Tutti) 57 kg: Kovács Kitti (BHSE) 70 kg: Czerlau Jennifer (20 éves; Miskolci VSC)

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.