- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Short track: Nógrádi Bence ezüst-, Jászapáti Péter bronzérmet szerzett a junior-vb második napján

A pénteki „bemelegítés” után másnap már komoly téttel bíró futamokon vettek részt a rövid pályás gyorskorcsolyázók a lengyelországi Gdanskban zajló junior-világbajnokságon. A március 4. és 6. között zajló esemény szombati napján több magyar sikernek is örülhettünk, amelyek között egyértelműen a fiúk 500 méteres versenyszámának két érme emelkedik ki.

Nógrádi Bence (balra) ezüst-, Jászapáti Péter bronzéremnek örülhetett az 500 méteres döntő után Forrás: MOKSZ [1]

Nógrádi Bence (balra) ezüst-, Jászapáti Péter bronzéremnek örülhetett az 500 méteres döntő után  •  Forrás: MOKSZ

A legrövidebb távon a pekingi olimpiát is megjárt, FTC-s Nógrádi Bence és a szegedi Jászapáti Péter (a februári ötkarikás játékokon remekül teljesítő, a vegyes váltó tagjaként bronzérmet nyerő Jászapáti Petra öccse) is magabiztosan jutott be az elődöntőbe, amelyben az sem okozott számukra problémát, hogy ugyanabba a futamba kerültek – az első két helyet megszerezve (1. Jászapáti, 2. Nógrádi) jutottak be a fináléba. A döntőben végül egyiken sem bírtak a holland Jenning de Booval, a második és a harmadik helyre azonban sikerült becsúszniuk, az elődöntőhöz képest fordított sorrendben. Nógrádit mindössze centik választották el az aranyéremtől, de Boo kevesebb mint 7 századdal előzte meg. Jászapátinak majdnem a szombati duplázás is összejött, az 1500 méteres távon az A-döntőben három tizeddel maradt le a dobogóról.

A lányok esetében B-döntős helyezésekről lehet beszámolni: Végi Diána Laura 1500 méteren, Somodi Maja 500 méteren haladt át óriási versenyben harmadikként a célvonalon a „kisdöntőkben”.

A magyar küldöttség bizakodva várhatja a zárónapot, hiszen a lányok és a fiúk 3000 méteres váltója is A-döntőbe jutott, de nemcsak csapatban lesznek érdekeltek a fiatalok: Somodi Maja és Albert Viktória, illetve Nógrádi Bence és Jászapáti Péter is érdekelt lesz az 1000 méteres táv elődöntőiben.

A magyar utánpótlás-válogatott menedzsere, az olimpiai bajnok Knoch Viktor röviden és lényegretörő módon összegezte a második etap történéseit.

„Ez egy határozottan jó és sikeres nap volt. Érmek, döntők, sok minden összejött!”

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.