UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-03-11 18:30

Atlétika: Csatári Jázmin és Herczeg György is indul a portugáliai dobó Európa-kupán

Tizenhat magyar atléta vesz részt a hétvégi, portugáliai dobó Európa-kupán, a küldöttség két legfiatalabb, 17 éves tagja a kalapácsvető Csatári Jázmin és a gerelyhajító Herczeg György.

Csütörtökön megérkezett a portugáliai Leiriába az a tizenhat fős magyar csapat, amelyik március 12-én és 13-án az év első igazi nemzetközi megméretésének számító dobó Európa-kupán képviseli a piros-fehér-zöld színeket – számol be a hazai szövetség honlapja.

Herczeg György is indul a portugáliai dobó Európa-kupán Fotó: Makó Éva/MASZ
Herczeg György is indul a portugáliai dobó Európa-kupán Fotó: Makó Éva/MASZ
A viadalon több utánpótláskorú atléta is érdekelt lesz. Az atletika.hu tájékozatása szerint az U23-asok között Beregszászi Renáta és Tóth Balázs súlylökésben, Németh Zsanett, Péringer Márk, valamint Doma Benedek kalapácsvetésben, míg Herczeg György gerelyhajításban küzd a minél jobb eredményért. Herczeg még ugyanúgy U20-as versenyzőnek számít, mint a vele egyidős, szintén 17 éves kalapácsvető, Csatári Jázmin, aki a felnőttmezőnyben mutatja meg magát Portugáliában. Az FTC-s Herczeg jelenleg az első, a VEDAC-os Csatári a második az U20-asok világranglistáján. „Csatári Jázmin és Herczeg György két olyan fiatal tehetség, akik hosszú távon is meghatározó versenyzők lehetnek a magyar atlétikában. Számukra itt még nem annyira az eredmények a fontosak, hanem az, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzenek” – mondta Scheidler Géza, a hazai szövetség sportszakmai igazgatója az ígéretekről. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.