UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-03-12 18:54

Ökölvívás: vasárnap kezdődik Porecben az U22-es Európa-bajnokság

Tizenhét magyar versenyző vesz részt a vasárnap kezdődő, horvátországi U22-es ökölvívó Európa-bajnokságon, közöttük néhány korábbi Eb-érmes fiatal.

Már az egy héttel ezelőtti kerethirdetéskor kiderült, hogy tizenhét fiatal magyar ökölvívó utazhat a március 13-án, azaz vasárnap kezdődő, poreci U22-es Európa-bajnokságra. A 9 férfi és nyolc női versenyző között több, már korábban világversenyen dobogós helyezést elért sportolót találunk.

Kiss Levente ismét érmet nyerne az U22-es Eb-n Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Kiss Levente ismét érmet nyerne az U22-es Eb-n Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Ott lesz az egy évvel ezelőtti U22-es Eb-n bronzérmes Kiss Levente (92 kg), valamint a korábbi ifjúsági Európa-bajnok Bernáth Attila (51 kg) is, míg a női mezőnyben a tavaly szintén harmadik helyen végző Hámori Lucának (66 kg) és az ifi Eb-ezüstérmes Mezei Petrának (48 kg) is szurkolhatunk; ők természetesen az idén is odaérhetnek a legjobbak közé. A Madárfészek-UTE 19 éves kiválósága korábban nyilatkozott honlapunknak a horvátországi kontinensversenyről, amikor azt mondta, kihagyja a Bocskai-emlékversenyt, mert százszázalékosan az Eb-re akar összpontosítani. Célja, hogy jobban szerepeljen, mint egy évvel ezelőtt – ha összejön, az ugye minimum az ezüstérmet jelentheti.

Az U22-es Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott: Férfiak: Bernáth Attila (51 kg), Bernáth László (54 kg), Római Ruben (60 kg), Gerzsenyi István (71 kg), Mester Soma (75 kg), Krekó István (80 kg), Baracsi Dániel (86 kg), Kiss Levente (92 kg), Fehér Koppány (+92 kg) Nők: Mezei Petra (48 kg), Sipos Hajnalka (52 kg), Lakotár Hanna (54 kg), Varga Beáta (57 kg), Szabó Petra (60 kg), Hámori Luca (66 kg), Lakos Regina (75 kg), Hoffmann Réka (+81 kg)

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.