UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-03-13 19:24

Birkózás: Korcsog Milán ezüstérmes a plovdivi U23-as Európa-bajnokságon

A szabadfogású Korcsog Milán kikapott a döntőben grúz ellenfelétől, így ezüstérmesként zárt a 125 kilósok mezőnyében a plovdivi U23-as birkózó Európa-bajnokság utolsó versenynapján.

Korcsog Milán (125 kg) révén a záróversenynapon is akadt magyar résztvevő az éremcsatákban a bulgáriai Plovdivban zajló U23-as birkózó Európa-bajnokságon.

Korcsog Milán (kékben) ezüstérmes a plovdivi U23-as Eb-n Forrás: MBSZ / UWW
Korcsog Milán (kékben) ezüstérmes a plovdivi U23-as Eb-n Forrás: MBSZ / UWW
A Csepeli TC szabadfogású kiválósága szombaton egészen a döntőig menetelt, majd vasárnap este a grúz Szolomon Manasvilivel találkozott, aki végül túl nagy falatnak bizonyult: a magyar versenyző 8–1-re alulmaradt a fináléban, így ezüstérmesként fejezte be az Eb-t. A nehézsúlyú Korcsog mellett a mieink közül Nemes Bálint (74 kg, Haladás VSE)  is szőnyegre lépett vasárnap, aki az előző napi negyeddöntős veresége után a vigaszágon folytathatta, ahol szintén alulmaradt, így kiesett. A magyar szabadfogású válogatott egy ezüst- és egy bronzéremmel végzett a kontinensviadalon.

A magyar versenyzők vasárnapi mérkőzései: Vigaszági mérkőzés: 74 kg: Vasile Diacon (moldovai)–Nemes Bálint 12–1 Döntő: 125 kg: Szolomon Manasvili (grúz)–Korcsog Milán 8–1

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.